Фаворити побеђују, Миличић солидан

Чикаго, Атланта и Мајами настављају да газе у новој сезони док Минесота наставља да губи, али уз Миличићев солидан учинак. Тексашки дерби између Хјустона и Сан Антонија припао Рокитсима.

Минесота тимбервулфси и даље настављају са промељивим играма у овој сезони. Екипа је забележила и девети пораз у сезони, а овога пута боља од Минесоте била је Јута, која је тријумфовала резултатом 108:98.

Момцима из Минесоте није било довољно ни што су чак седморица играча имала двоцифрен учинак, а међу њима је био и Дарко Миличић са десет поена. Руки у Минесоти Рики Рубио имао је учинак од 17 поена и 11 асистенција. Најзаслужнији за победу Јуте био је Пол Милсап са 26 кошева.

Атланта Хокси настављају победнички поход кроз ову сезону. Екипа је и 12. пут тријумфовала у првенству, а овога пута Хокси су били бољи од Кливленда са 121:94.

Шесторица играча Атланте имала су двоцифрен учинак, али најбољи је био Џо Џонсон са 25 кошева. Влада Радмановић је за нешто више од шест минута постигао шест поена и ухватио једну лопту.

Чикаго булси играју као у Џордановој ери . Момци из „ветровитог града" дошли су до 15. победе у шампионату, изгубивши само три утакмице. Жртва Булса овога пута био је Шарлот, који је поражен резултатом 95:89.

Занимљиво је да је победа поново остварена без Дерика Роуза, а чак тројица кошаркаша Чикага постигла су 20 и више поена. Бузер је убацио 23 коша, Луол Денг поен мање, док је Ричард Хамилтон остао на квоти од 20. У екипи Шарлота истакао се само Џералд Хендерсон са 22 коша.

За Чикагом не посустаје ни Мајами који је до 11. победе у првенству дошао преко Филаделфије, која је савладана резултатом 113:92. Двојац Бош-Џејмс је заједно постигао више од половине поена за Хитсе. Бош је био најефикаснији са 30 кошева, Леброн је постигао два поена мање.

Хјустону је припао тексашки дерби против Сан Антонија. Рокитси су меч добили резултатом 105:102. За Сан Антонио није играо Тим Данкан, па је екипу предводио резервиста Тијаго Сплитер са 23 поена и Тони Паркер, који је постигао поен мање.

Ипак, то је било недовољно да се засутаве Рокитси, који су приказали сјајну тимску игру и где су чак шесторица кошаркаша постигла двоцифрен број поена. Најбољи је био Кевин Мартин са 25 кошева, пратили су га Лори и Драгић са по 14 кошева и Деламбер и Скола са по 12 поена.

Резултати мечева НБА лиге:

Атланта - Кливленд 121:94
Њујорк - Денвер 114:119 (пп)
Детроит - Портланд 94:91
Мајами - Филаделфија 113:92
Чикаго - Шарлот 95:89
Хјустон - Сан Антонио 105:102
Мемфис - Сакраменто 128:95
Њу Џерси - Оклахома 74:84
Њу Орлеанс - Далас 81:83
Јута - Минесота 108:98

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара