Срби неприметни, Пекмен солидан

Све три НБА екипе у којима наступају српски интернационалци играле су синоћ, али наших кошаркаша на паркету није било. Само је Миличић одиграо осам минута и није се уписао у листу стрелаца, али је зато Пековић убацио 11 кошева. Весели у победи Вашингтона учествовао са шест кошева.

Ноћ између среде и четвртка мала колонија српских кошаркаша који наступају у НБА лиги покушаће што пре да заборави. Саша Павловић и Владимир Радмановић нису били ни на клупи Бостона, односно Атланте, док је Миличић био неприметан у победи Минесоте над Детроитом.

Тимбервулфси су до шестог тријумфа у првенству дошли над Пистонсима резултатом 93:85. Момци из Минесоте су у једном тренутку имали заостатак од 16 кошева, али су на крају преокренули резултат у своју корист.

Најефикаснији у победи Минесоте био је Кевин Лов са 20 поена. Дарко Миличић је на паркету провео мање од осам минута и није се уписао у листу стрелаца. Занимљиво је да је други три играча Минесоте постигла по 11 поена, а међу њима и црногорски репрезентативац Никола Пековић, који је на паркету провео 24 минута.

Велико изненађење претходне вечери направили су Вашингтон визардси који су успели да савладају моћне Оклахома тандерсе резултатаом 105:102.

Вашингтон је дошао тако до друге победе у 14 мечева, а најзаслужнији за тријумф био је Ник Јанг са 25 кошева и Џон Вол са поеном мање. Јан Весели је за 19 минута убацио шест кошева, ухватио је три лопте а имао је по једну блокаду и асистенцију.

За Оклахому Вестбрук је постигао 36 кошева, Дурант је убацио 33 поена, али остатак екипе био је далеко иза њих.

Бостон Селтикси су једно од највећих разочарења ове сезоне, али су ипак успели да против Торонта прекину низ од пет узастопних пораза. Популарни "Келти" савладали су Репторсе резултатом 96:73, али то их је скупо коштало. Раџон Рондо је због повреде морао да напусти паркет.

И поред повреде Рондо је био најефикаснији у победничком тиму са 21 поеном. Саша Павловић није био у екипи за овај меч.

Атланта је једна од екипа која ће ове сезоне дефинитивно јуришати на титулу. Хокси су дошли до 11. победе, а нова жртва ове екипе били су Портланд Трејлблејзерси који су поражени резултатом 92:89.

До победе је Хоксе предводио Џо Џонсон који је убацио 24 поена, док је у Портланду најефикаснији био резервиста Џамал Крофорд, који је постигао 22 коша.

Резултати мечева НБА лиге

Орландо - Сан Антонио 83:85 (пп)
Филаделфија - Денвер 104:108 (пп)
Вашингтон - Оклахома 105:102
Бостон - Торонто 96:73
Њу Џерси - Голден стејт 107:100
Њујорк - Феникс 88:91
Атланта - Портланд 92:89
Њу Орлеанс - Мемфис 87:93
Минесота - Детроит 93:85
Сакраменто - Индијана 92:88
ЛА клиперс - Далас 91:89

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 24. мај 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије