Читај ми!

Евролигашке "групе смрти"

Жестоке битке водиће се у топ 16 фази Евролиге. После жреба оформљене нове четири групе од које свака може да носи епитет "група смрти". Армани, који је уместо Партизана отишао у наредну фазу, завршио у групи Г са тимовима Панатинаикоса, Фенербахчеа и Уникса. Фајнал-фор Евролиге одржаће се 12. маја наредне године у Истанбулу.

После дужег времена топ 16 фаза Евролиге проћи ће без српског представника. Партизан је у последњем колу прве фазе елитног такмичења изгубио кључни меч од Арманија, који је отишао у наредну фазу.

Противници италијанској екипи у групи Г биће екипе Фенербахчеа, Панатинаикоса и Уникса. Грчки тим који води Жељко Обрадовић за нијасу је бољи од осталих.

И остале групе су мање-више уједначене, а са посебним нестрпљењем чекаћемо дуеле групе Е између московског ЦСКА за који играју Теодосић и Крстић и Олимпијакоса који предводи Дуда Ивковић. Занимљиви ће бити и судари турских великана Анадолу Ефеса и Галатасараја.

У групи Ф водиће се прави шпански двобоји, јер се осим екипе Монтепаскија у њој налазе тимови са Пиринејског полуострва, Реал, Уникаха и Билбао.

Ништа мање узбудљива неће бити ни група Х у којој ће битке водити Барселона, "понос Израела" Макаби, литвански великан Жалгирис и италијански Канту.

Фајнал-фор Евролиге одржаће се 12. маја наредне године у Истанбулу.

Групе топ 16 фазе Евролиге: 

Група Е

ЦСКА, Олимпијакос, Анадолу Ефес, Галатасарај

Група Ф

Реал Мадрид, Монтепаски, Уникаха, Билбао

Група Г

Фенербахче, Панатанаикос, Уникс, Армани

Група Х

Барселона, Макаби, Канту, Жалгирис

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се