Читај ми!

Омладинци у другом кругу

Упркос поразу омладнинци иду даље. Омладинска фудбалска репрезентација Србије изгубила је у Бат Јаму од селекције Чешке са 1:0 (0:0), али се ипак пласирала у други круг квалификација за првенство Европе.

Последње коло квалификационог турниру у Израелу донело је много узбуђења, јер је одлучивало које две од четири екипе настављају такмичење. Изабраници селектора Зорана Марића имали су много среће, јер је домаћин Израел освојио само бод против Литваније (2:2), па је Србија заузела друго место иза Чешке, а испред Израела и Литваније.

Победоносни погодак за Чешку на одлучујућој утакмици против Србије постигао је Крменчик у 52. минуту.

Занимљиво је да су српски омладинци избегли елиминацију захваљујући поготку Литванаца у последњем минуту сусрета са Израелом. Домаћин је головима Халабија водио са 2:1 до 87. минута меча и био на корак од пласмана у други круг, али је Јефиновас изједначио у 90. и донео Литванији безначајан бод, а Србији одговарајући резултат за коначан пласман на турниру.

Резултати последњег трећег кола:

Чешка - Србија 1:0 (0:0)

Израел - Литванија 2:2 (0:1)

Коначан пласман: Чешка 6 бодова, Србија 4, Израел 4, Литванија 2.

Жреб за други круг квалификакција биће одржан 29. новембра у Ниону.

Првенство Европе за фудбалере до 19 година биће одржано 2012. године у Естонији, одакле ће шест првопласираних репрезентација изборити учешће на првенству света за играче до 20 година.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије