Читај ми!

Лепа предност Чеха

Чеси постигли погодак у зауставном времену меча у Прагу и са два гола предности дочекују реванш меч против Црне Горе. Домаћи били бољи ривал, Црна Гора пропустила своје прилике, коначног победника донеће реванш у Подгорици.

Храбро је играла Црна Гора у Чешкој, али на крају остала "кратких рукава". Головима Пилара и Сивока, Чешка има два гола предности пред реванш меч у Црној Гори.

 

Чеси су били бољи у првом полувремену. Само захваљујући одличном Владимиру Божовићу, домаћи нису стигли до предности у првом делу, док Црногорци нису успевали да пробију одбрану Чешке и стигну до гола Петра Чеха.

На почетку Црногорци праве две сјајне прилике за гол. Прво је Чех спасао свој тим, после одличног ударца Симона Вукчевића, а онда је Дамјановић угрозио гол Чешке, али од свега само корнер.

После промашених прилика стиже казна, а егзекутор је Вацлав Пилар, фудбалер Викторије из Плзена. Пилар је крунисао добру акцију свог тима одличним ударцем са двадесетак метара, Младен Божовић био је немоћан.

Чешка је могла и до убедљивије победе, али су напади домаће екипе, предвођени Петром Јирачеком, били недовољно опасни за одлично постављену одбрану Црне Горе.

Када се чекао последњи судијски звиждук, Чешка стиже до другог поготка и, према свему приказаном, убедљиве победе. Слободан ударац извео је капитен Росицки, а у шеснаестерцу Црне Горе најбоље се сналази Сивок и постиже други гол за свој тим.

Чешка је заслужила победу, била је бољи ривал током већег дела сусрета, али Црногорци имају за чиме да жале. Ипак, „соколовима" остаје нада да у уторак, пред својим навијачима, могу да надокнаде лепу предност чешке репрезентације.

Чешка: Чех, Селасие, Сивок, Кадлец, Пудил, Плашил, Јирачек, Режек, Росицки, Пилар и Пекарт. Играли су још: Лафата, Колар и Поспеч.

Црна Гора: Божовић, Павићевић, Џудовић, Јовановић, Савић, Дринчић, Пековић, Вукчевић, Дамјановић, Вучинић и Јоветић. Са клупе су ушли Божовић, Зверотић и Делибашић

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије