Читај ми!

Коцкасти уништили Турке

Хрвати декласирали Турке. У првом мечу баража за одлазак на Европско првенство Хрватска је у Истанбулу савладала Турску са 3:0 (2:0). Реванш се игра у уторак. “Коцкасти” на корак од пласмана, предстоји им да “одраде” посао на домаћем терену.

Хрвати оправдали улогу фаворита. Дошли су у Инстанбул по добар резултат, а кући се вратили са убедљивом победом и напунили се самопоуздањем. Све лоше игре биће заборављене. Стигли су рано до предности, а потом контролисали меч, надмудрили домаћина и постепено увећавали предност. Турци нису знали шта их је снашло, паклена атмосфера са почетка меча је утихнула. Навијачи, разочарани, у чуду су посматрали меч. На терену је била само једна екипа, екипа Хрватске.

Турска напала, а Хрватска повела. Већ после минут и по игре голом Ивице Олића Хрватска је дошла до велике предности, како резултатске, тако и психолошке. Турци дуго нису успели да повежу редове. Гости то користе, у 4. минуту Марио Манџукић шутира главом крај гола и тако прилика за 2:0 одлази у непорврат.

Нову шансу гости имају у 13. минуту када Ракитић шутира крај гола са око 22 метра. Прва полушанса за домаће у 17. минуту, Арда Туран је шутирао, али голман Плетикоса био је на месту.

Турци преузимају иницијативу. Тежиште игре пребачено је на половину гостију. Хрвати су се свесно повукли и препустили домаћину средину терена. "Коцкасти" су се определили на контре и из њих били знатно опаснији ривал који је стварао више шанси. Одлична одбрана Хрвата није дозвољавала домаћину да озбиљније запрети.

Нови шамар за Турке, 30. минут и Хрватска води са 2:0. Дарио Срна је прошао по десној страни, центрирао са гол-аут линије, највиши у скоку је био Марио Манџукић, прецизан ударац и голман Демирел је био принуђен да поново вади лопту из мреже.

До полувремена смо видели још једну шансу Хрватских фудбалера. Нова контра, овог пута са леве стране, лопта долази до Олића, који је сам на око 12 метара, шутира, али овог пута је Демирел маестралан и спашава Турску од тоталног дебакла.

Друго полувреме донело је још бољу игру Хрватске. Свесни да могу већ у првом мечу да обезбеде пласман ЕП, гости су заиграли знатно ангажованије. То им се исплатило после неколико минута. Срна је био фаулиран са десне стране у висини шеснаестерца. Исти играч је центрирао, прецизна лопта на главу Ћорлуке, који је сам на петерцу, ударац главом и 3:0 за Хрватску. Играо се 51. минут.

Домаћин је покушао да дође до гола, до какве-такве наде да се у реваншу може направити чудо. Међутим, Хрвати су били ти који су и у наставку стварали гол шансе.

Хрватска у три минута, од 64 до 67, пропушта прилику да докрајчи Турску. Редом су своје шансе пропустили Шимунец, Модрић и Срна. Наставља се доминација гостију. Улоге су замењене, као да Хрвати јуре резултат.

До краја меча гости су имали још једну шансу да увећају предност, нову шансу пропустио је Ивица Олић у 80. минуту. Његов ударац главом завршио је крај гола.

Број коментара 43

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије