Читај ми!

Играчи тукли хулигана

Добро сте прочитали, фудбалери румунске Стеауе испребијали су навијача Петролула који је претходно улетео са трибина и ударио песницом дефанзивца гостију Георгеа Галамаза. Играч је остао да лежи на земљи са напукнућем јагодичне кости, а његови саиграчи су онда кренули да шутирају хулигана, кога је на крају спасло обезбеђење...

Занимљиво је да су фудбалери Стеауе српски дефанзивац Новак Мартиновић и голман Разван Станка добили црвене картоне због физичког напада на тог навијача. Мартиновић га је напао једним карате ударцем, а остали играчи су потом почели да га шутирају.

Све то догађало се средином првог полувремена, при вођству Стеауе од 2:0. Главни судија меча проценио је да не постоје услови да се игра настави, тако да је, после 20 минута прекида, одсвирао крај.

Ипак, ни ту није био крај инцидентима. Нова гужва уследила је када је голман Стеауе погођен бакљом, после чега је изнесен са терена.

Подигнута оптужница против хулигана

Румунско тужилаштво подигло је оптужницу против фудбалског хулигана који је утрчао у терен и ударио играча током првенствене утакмице.

Тај инцидент на мечу Плоешти-Стеауа изазвао је после серију изгреда због чега је утакмица на крају прекинута. Хулиган Драгош Петрут Енаке задржан је у полицији пошто је ударио Георгеа Галамаза у главу. Играч је у болници због сломљене јагодичне кости, и неће моћи да игра 45 дана.

Енаке је оптужен за ремећење јавног реда и насилничко понашање. Суд ће одлучити да ли ће провести 29 дана у притвору пре суђења. Тужилаштво је објавило да је нападач тврдим предметом ударио Галамаза, и да је био дрогиран.

За сада се не зна да ли ће се утакмица поново играти, или ће Стеауа бити проглашена победником. Плоешти је већ кажњен са 10.000 леја (око 2.300 евра) због лоше организације утакмице.

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара