Читај ми!

Евандро за победу

Црвено бели изашли на крај са Пазарцима. Фудбалери Црвене звезде победили су на свом терену Нови Пазар са 3:1. Гости били надомак изједначења, Звезда казнила пропуштено и осигурала победут. Евандро се разиграо.

Звезда је повела голом Андрије Калуђеровића у петом, а предност је на 2:0 повећао Евандро у 16. минуту. Предност Звезде смањио је Милош Богуновић у 71, а коначних 3:1 поставио је другим голом Евандро у 75. минуту.

Калуђеровић је довео Звезду у предност када је са шест метара лако савладао голмана гостију Владана Ђогатовића после добре акције домаћина у којој су учествовали Стеван Рељић, Каду Мендеш и Кристијан Борха.

Предност је на 2:0 повећао Евандро када је са десетак метара неометано шутирао после повратног паса Дарка Лазовића са десне стране.

Пазарце је Богуновић вратио у игру када је после одличног паса Марка Мугоше претрчао десног бека Звезде Николу Микића и лоб ударцем са 16 метара савладао голмана Бобана Бајковића.

Коначан резултат Звезда је поставила другим голом Евандра. Он је после корнера Лазовића са десне стране главом савладао голмана гостију Ђогатовића.

Звезда је могла да поведе у 14. минуту када је Каду дугом лоптом пронашао Борху на левој страни који је искористио слабу процену голмана Владана Ђогатовића, центрирао у петерац гостију, где је, ипак, Александар Петровић био бржи од Калуђеровића.

У 21. минуту Каду је лепо проиграо Лазовића на десној страни, али је Петровић правовремено истрчао и одбранио шут Звездиног играча.

Гости из Новог Пазара једину шансу у првом полувремену имали су четири минута пре одласка на одмор када је Елведин Шкриљеј за мало закаснио да са неколико метара неометан лопту главом спроведе у мрежу.

У другом полувремену Калуђеровић је главом са 12 метара после центаршута Евандра, али право у голмана гостију. Борха је током другог дела утакмице могао да се упише у стрелце, али је Колумбијац два пута био непрецизан, а једном је голман Пазараца одбранио његов шут из петерца.

Пазарци су могли да дођу до изједначења у 74. минуту, али је лопта погодила стативу после ударца Шкриљеја главом.

Судија Новак Симовић у 51. минуту на кратко је прекинуо утакмицу због дима који се спустио на терен после бакљаде Звездиних навијача.

Утакмици је присуствовало око 12.500 навијача, а почела је минутом ћутања због смрти Миодрага Комадине, Србина који је у четвртак убијен у Пећи на Косову и Метохији.

Током минута ћутања, око 1.000 присутних навијача Новог Пазара је звиждало.

 

Просинечки: Пола сата врхунске игре, а онда смо пали у рупу

Тренер фудбалера Црвене звезде Роберт Просинечки изјавио је вечерас да је презадовољан игром у првих пола сата меча против Новог Пазара, али да га брине оно што се десило касније.

"Мој тим је у првих пола сата играо врхунски, не само због голова, већ и због створених шанси и потпуне доминације на терену. Међутим, после тога нам се опет десило да упаднемо у рупу", рекао је Просинечки на конференцији за новинаре после победе од 3:1 против Новопазараца и додао да је његова екипа опет имала проблема са прекидима, на чему ће морати да ради у будућности.

Просинечки је казао да је забрињавајуће што његов тим на сваком мечу има 10 до 15 минута без контроле на терену, када иде из грешке у грешку.

"На 2:0 смо хтели да постигнемо и трећи гол и да тако решимо питање победника. Увек је незгодно кад водиш са 2:0 и ривал успе да се врати у меч. Међутим, морам да будем задовољан пре свега резултатом, али и чињеницом да се Евандро враћа у своју препознатљиву форму. Сада се окрећемо куп мечу са Банатом", додао је Просинечки.

Тренер гостију Љубомир Ристовски рекао је да се на Маракани десило баш оно чега се прибојавао.

"У припреми меча плашио сам се првих 15, 20 минута јер је велика већина мојих играча први пут играла на Маракани. Нажалост, десило се башт то чега сам се прибојавао. Примили смо голове у четвртом и 12. минуту и тада је све било готово", казао је он.

Ристовски је рекао да су његови фудбалери у полувремену схватили да могу да се надигравају са "можда и најбољим тимом у земљи", а да је последица тога погодак Богуновића и погођена статива код резултата 2:1.

"После свега, немам разлога да будем незадовољан. Честитам играчима и окрећемо се наредном мечу против Радничког из Крагујевца. Наш циљ је опстанак и борићемо се да га остваримо", додао је он.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво