Читај ми!

Партизан наставио серију

Фудбалери Партизана наставили су победничку серију у домаћем шампионату, пошто су данас у деветом колу у Ивањици савладали Јавор са 2:0. Убедљива победа Војводине. Слобода славила у Чачку, Јагодина у Смедереву, пораз ОФК-е.

Партизан је имао иницијативу на средини терена, али не и решење за одбрану гостију, који су се у првом полувремену повукли и чекали своју шансу из контра-напада.

Лазара Марковић довео је црно-беле у вођство у 45. минуту после гужве у казненом простору домаће екипе. Одбрамбени играчи Јавора Миловић и Рендулић неспретно су реаговали у покушају да избаце лопту из казненог простора, што је искористио хитроноги Марковић и лопту послао у празну мрежу.

Након тога гости су умртвили игру, чували предност и чекали грешку противника.

У 62. минуту Звонимр Вукић је увећао вођство Партизана, када је на асистенцију Бабовића са 13 метара погодио леви угао Николићевог гола.

У осталим утакмицама Слобода је тријумфом у Чачку наставила са добрим изадањима ове године, док је ОФК Београд поражен у Борчи.

Раднички 1923 је у Крагујевцу био бољи од последњепласираног Металца са 3:2. Крагујевчани су тако остали једини непоражени тим у лиги. Двоструки стрелац у данашњој победи поново је био Дарко Спалевић, у 49. и 77. минуту. Поред њега гол за домаћу екипу постигао је Филип Костић, већ у 2. минуту. У 4. је на 1:1 изједначио Милан Својић, који је био опрецизан и у 70. минуту.

БСК је у Борчи остварио другу узастопну победу. Једини погодак у мечу са ОФК Београдом дао је капитен Александар Радуновић у 47. минуту.

Јагодина је на полувремену губила у Смедереву од истоименог домаћина са 0:1, али је у финишу утакмице головима Дејана Ђенића у 77. и Милоша Стојановића у 81. минуту дошла до победе.

У локалном дербију играном у Чачку, гости из Ужица освојили су сва три бода головима Сава Ковачевића у 3. и Тијага у 21. минуту. Пораз Борца ублажио је Алвеш поготком у 32. минуту.

Фудбалери Војводине су у Новом Саду убедљиво савладали кулски Хајдук са 4:0  и забележили први првенствени тријумф у последње четири утакмице. Новосађанима је посао био знатно олакшан од 15. минута, када је црвени картон зарадио играч гостију Дарко Фејса.

Бројчану предност "лале" су зналачки искористиле, а стрелац првог гола био је Слободан Медојевић у 39. минуту. Само пет минута касније вођство је дуплирао Георги Меребашвили. Петар Шкулетић је голом у 49. минуту повисио на 3:0, а убедљиву победу домаћина потврдио је Мирослав Стевановић у 73. минуту.

Резултати и стрелци деветог кола домаћег првенства:

Јавор - Партизан 0:2
(Марковић 45, Вукић 62)

Спартак - Рад 0:0

Смедерево - Јагодина 1:2
(Живковић 45 - Ђенић 77, Стојановић 81)

БСК - ОФК Београд 1:0
(Радуновић 47)

Борац - Слобода 1:2
(Вилијам 32 - Ковачевић 3, Да Силва 21)

Раднички 1923 - Металац 3:2
(Костић 2, Спалевић 49, 76 - Својић 4, 73)

Војводина - Хајдук (17)
Црвена звезда - Нови Пазар (18 РТС-2).

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво