Читај ми!

Станојевић отворено о проблемима

Пандорина кутија отворена је у Хумској после елиминације од Шамрока у квалификацијама за Лигу Европе, и прљав веш полако, али сигурно, испливава на површину. Стратег црно-белих Александар Станојевић замерио је управи на продаји појединих играча, као и довођењу фудбалера без његовог знања.

Потреси у Хумској, који су почели после елиминације Партизана од Шамрока у квалификацијама за Лигу Европе, нису готови - напротив, сваким даном су све јачи.

Захтев дела навијача да управа поднесе оставку није добро примљена код председника црно-белих Драгана Ђурића, који је поручио да навијачи Партизана треба да се угледају на присталице Црвене звезде, који и поред изостанка трофеја, не траже смену свог руководства.

Ово је била иницијална каписла за нови сукоб између провог човека Партизана и тренера Александра Станојевића, који се изгледа отргао контроли. Станојевић је прво замерио Ђурићу на речима којима је похвалио навијаче најљућег ривала, а после тога је без длаке на језику рекао све што замера управи клуба.

"Увек радим у интересу клуба, али неке ствари, до сада, нисам износио у јавност, јер сам сматрао да треба да остану у клубу. И зато ми је било тешко јуче када сам сазнао да ће председник одржати конференцију у два сата, јер нисам знао да ли је то подршка утакмици у 17 или утакмици у 20 сати. Било ми је тешко јер су се на тај начин наслађивали наши противници. Па, замислите када бих ја два-три сата пре утакмице сазнао да се у табору нашег ривала нешто дешава, то би ми, наравно, био мотив више", рекао је Станојевић а пренео Sportal.rs.

"Тренер и директор су оговорни за довођење играча, али Управни одбор и председник аминују, јер они затварају финансијску конструкцију. Рецимо, желео сам да задржим Илиева, а они су рекли да не може. То, до сада, нисам причао, то је остало у клубу. За Савића, на пример, речено је да ће играти у прва два кола, против Шкендије, ја правим тим и уигравам га са њим, да би ми у 'пет до 12' било речено да одлази и да га немам на располагању. У реду је, ја јесам 'за', нека иде у Сити, и треба, али зашто на тај начин, када сам га спремао за утакмицу", додао је стратег црно-белих.

Станојевић је нагласио да се слична ствар догодила и са Радосавом Петровићем.

"Пред обе утакмице са Генком - иста прича. Видели сте да сам уигравао тим са Раћом, а дан пред утакмицу осване наслов 'Станојевићу не треба Раћа'. Није проблем да оде, али зашто када сам га уигравао. Сметају ми председникове изјаве , типа - 'Ми смо све урадили, сада је све на играчима и стручном штабу'", каже Станојевић.

Он се осврнуо и на играче који су у клуб довођени без његовог знања.

"Имао сам информацији о Адији, и нисам га желео. Не знам зашто су га довели, можда у пакету са Тејгом, али то морате да питате Алберта Нађа", истиче Станојевић.

Када је у питању прелазни рок, тренер српског шампиона сматра да он није одрађен на време, иако је Ђурић то тврдио.

"Можда је са његове тачке бизнисмена то било на време. Да ли је 'на време' када, рецимо, Рнић дође два дана пред утакмицу са Генком?", запитао се Станојевић.

Тренер Партизана је истакао да му се први човек клуба никад није мешао у посао и да му је захвалан због тога.

Епилог овог сукоба у табору црно-белих најверованије биће познат у наредном периоду. Јасно је да су односи поремећени, и питање је да ли ће моћи да се врате на претходно стање.

"Не бојим се за играче и себе, али ако дође до поларизације, повућићу се јер не желим да ишта радим на штету Партизана. Част ми је да будем тренер, можда ћу остати, а можда ће ме сменити после првог наредног меча", закључио је Станојевић.

Број коментара 17

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво