Сократес у болници

Бразилска фудбалска легенда, чувени доктор Сократес пребачен је на одељење интензивне неге у болници "Алберт Ајнштајн" у Сао Паолу, због унутрашњег, стомачног крварења.

Бивши капитен бразилске репрезентације је у каријери одиграо 60 утакмица за тим Бразила, а 22 пута се уписао у листу стрелаца.

Занимљиво је да је Сократес одложио почетак фудбалске каријере до 25. године, како би завршио студије медицине.

Сократес је био капитен Бразила на првенствима света 1982. и 1986. године, а за Коринтијанс је играо у периоду од 1978 до 1984. године.

Бразилски ас је у каријери играо и за Ботафого, Фламенго и Сантос, као и за италијанску Фјорентину.

По повлачењу из фудбала, Сократес, који је у међуврамену постао отац шесторо деце, докторирао је чисту филозиофију, а потом наставио са лекарском праксом у граду Риберао Прето.

Сократес се прошле недеље вратио са Кубе, где је незванично добио понуду да преузме функцију селектора репрезентације те земље.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 17. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара