Млади Бразилци шампиони

Бразил не треба да брине за своју будућност. Млада репрезентација ове земље (играчи до 20 година) постала је шампион света. Младе „кариоке" су на финалном мечу у Боготи, после продужетака тријумфовали над Португалом 3:2. Јунак утакмице Оскар, који је постигао сва три поготка за Бразил.

У финалној утакмици Светског првенства за младе (фудбалери до 20 година), репрезентација Бразила савладала је јутрос у Боготи, после продужетака, Португалију са 3:2.

Јунак утакмице био је Оскар који је постигао сва три гола за Бразил. Последњи у 111. минуту сусрета чиме је Бразилцима донео пету титулу светска првака у конкуренцији фудбалера до 20 година.

Први погодак Оскар је постигао у 5. минуту, а само четири минута касније изједначио је Нелсон Оливеира. Оливеира је донео и резултатски преокрет у 59. минуту када је Португалија повела са 2:1, али је Оскар другим поготком у 78. изједначио.

Пошто до краја сусрета није било промена ушло се у продужетке. Голом девет минута пре краја другог продужетка бразилски фудбалер је заслужио "Оскара", јер је својој репрезентацију донео нову титулу.

Финалној утакмици претходио је меч за 3. место у којем је Мексико савладао Француску са 3:1. Улисес Давиља, Хорхе Енрике и Едсон Ривера били су стрелци за Мексико, док је једино гол за Француску постигао Александр Лаказете.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара