Рен запретио Звезди

Уколико је и до сада било дилеме колико је заправо квалитетна екипа Рена, све недоумице су отклоњене на отварању првенства Француске. Рен је у гостима просто демолирао екипу Дижона, у гостима, резултатом 5:1. Сигурно је да Звезду очекује јако тежак пут до Лиге Европе, али имајући у виду најновије издање најтрофејнијег српског клуба простора за оптимизам би ипак морало да буде, јер су Французи ипак показали одређене недостатке у игри.

Фудбалери Рена победили су Дижон са убедљивих 5:1 у првом колу француског првенства. Противника вицешампиона Србије у последњој рунди квалификација за Лигу шампиона на делу је гледао и Роберт Просинечки.

Нови прволигаш Дижон није се снашао са далеко искуснијим противником који је играо у саставу Костил, Катерин, Кана Бијик, Данце, Мангане, Питроипа, Фере, Мвила, Думбија, Букари, Монтано.

Рен је релативно касно повео, у 34. минуту, када је Монтано искористио смушеност одбране Дижона. Само два минута касније предност је дуплирао Жилијен Фере.

Одбрана Рена капитулирала је у заоставном времену првог дела игре када је Жовијел, лепим поготком са дистанце, вратио наду домаћину.

Вреди напоменути да је Рен доминирао у готово сваком статистичком параметру, и да је свих 90 минута деловао јако сигурно.

Рен је лако стигао и до трећег гола, а стрелац у 49. минуту био је Абдулразак Букари.

У треницима када се Дижон мало и опоравио од шока, и када су играчи ове екипе пренели тежиште игре на половину противника, уследила је прецизна контра гостију која им је донела нови погодак. Стрелац је био Кадер Менгане, а све се догодило у 75. минуту.

Тетеј, који је у игру ушао уместо Букарија, ставио је у 84. минуту тачку на феноменално издање француског тима, који су на овај начин послали јасну поруку Звезди пред први меч квалификација.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво