Сумрак Серије А

Италијанска Серија А, током деведесетих година прошлог века по свим мерилима најбоља лига света, пала је на ниске гране. Оно што брине љубитеље фудбала на Апенинима, је да се не назире светло на крају тунела. Када се говори отворено о деградацији фудбала на "чизми", сви углавном слежу раменима. Адриано Галијани, потпредседник Милана, дао је своје виђење проблема, као и евентуални излаз из кризе.

Потпредседник Милана Адриано Галијани отворено је изнео зебње да је италијанска Серија А на путу да постане тек пета лига Европе, ако то већ и није постала.

Као последица резултата у Европи у протеклом периоду, односно одсуству истих, италијански шампионат је сада иза енглеске Премијер лиге, шпанске Примере и немачке Бундеслиге. Од ове сезоне, Италија има само три представника у Лиги шампиона, уместо досадашњих четири.

Галијани је сада изјавио да очекује да и шампионат Француске претекне Серију А у годинама које долазе, и инсистира да "није све само у рукама клубова", посебно када се говори о изградњи нове инфраструктуре, предуслову сваког успеха.

"Због нових стадиона који се граде за Европско првенство 2016. године, реално је очекивати да нас Французи престигну", истакао је Галијани у изјави за Газету дело Спорт (La Gazzetta dello Sport). "Ми такође можемо бити конкурентни, али нажалост у Италији није слична ситуација, а и на снази су неки другачији фактори".

Галијани је рекао да је предност Шпаније у чињеници да је у овој земљи далеко боље решено питање телевизијских права, а да је Немачка ту где јесте због прелепих стадиона изграђених за Мондијал 2006. године.

"То је сличан случај као са позориштима и ресторанима. Постоје они прелепи, али и они ружни. Постоје луксузни ресторани, и они мање луксузни. Ми смо једноставно немоћни. Без стадиона не можемо да урадимо ништа, а стадиона неће бити док се не донесе нова законска регулатива", истакао је Галијани.

Галијани је апеловао на италијанску политичку елиту да, у што скоријем периоду, донесе потребне законе који ће покренту италијански фудбал из колотечине у којој се сада налази.

Имајући у виду да је његов тим избачен још у осмини финала Лиге шампиона прошле године од Тотенхема, Галијани признаје да за Милан нема места међу фаворитима пред почетак новог такмичења, али се ипак нада добром резултати из прикрајка.

"Долазимо без великих очекивања, али у Лиги шампиона увек има изненађења. Погледајте Шалке прошле године. Надам се да Милан може да уради нешто слично", рекао је на крају Галијани.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара