"Краљеви" би Џерарда

Капитен Ливерпула Стивен Џерард први је на листи жеља новог менаџера Реала, Жозеа Муриња. Менаџер Ливерпула Рој Хоџсон има великих проблема да задржи екипу на окупу, а нове аквизиције "црвених" зависиће од одлазака.

Жозе Мурињо, нови менаџер мадридског Реала, маркирао је капитена Ливерпула Стивена Џерарда као приоритетну аквизицију пред наредну сезону. Реал је чак спреман да уз 35 милиона фунти, међу "црвене" пошаље Рафаела ван дер Варта и Фернанда Гага.

Џерард је био стрелац првог гола Енглеза на Мундијалу у Јужној Африци, али се утопио у сивило "гордог албиона" у наредним мечевима. Ипак, Мурињо је сигуран да је управо Џерард играч који је потребан "краљевском клубу" да преотме примат од највећег ривала Барселоне.

Са друге стране, нови менаџер Ливерпула, Рој Хоџсон инсистира да Стиви Џерард и "Ел Нињо" Торес остану носиоци игре и следеће сезоне. Слична ситуација је и са Кујтом и Маскераном, за које су заинтересовани Барселона и Интер из Милана.

Тешко је очекивати да ће се Хоџсон лако одрећи капитена, али је добро познато да искусни стручњак изузетно цени квалитете ван дер Варта, па би то могла бити кључна околност приликом евентуалне реализације трансфера.

Шпанска "Марка" објавила је да је Мурињо заинтересован за левог бека Челсија Ешлија Кола и десног бека Интера, Бразилца Мајкона, а најближи одласку са Бернабеуа су већ поменути Рафаел ван дер Варт и Аргентинац Фернандо Гаго.

У Ливерпулу се очекује одлазак Јуси Бенајуна у Челси и Хавијера Маскерана у Барселону, па ће довођење нових играча зависити од реализације тих трансфера. За сада се помињу имена Жилберта Сиве (Панатинаикос) и двојца из Фулама, Бреда Хангеланда и Денија Марфија.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво