Хоџсон нови менаџер Ливерпула

Најтрофејнији енглески фудбалски клуб Ливерпул именовао је Роја Хоџсона за новог менаџера.

На сајту Ливерпула наводи се да је Хоџсон потписао уговор са клубом на три године. Он ће на том месту заменити Шпанца Рафаела Бенитеза, који је пре месец дана напустио клуб и потписао за Интер из Милана.

Хоџсон у Ливерпул долази из Фулама, клуба који је 2008. године спасио од пропадања и довео го до седмог места у Премијер лиги, што је најбољи резултат у историји тог клуба. Фулам је ове године успео да стигне и до финала Лиге Европе, али је утакмицу са Атлетиком изгубио са 1:2. То је било друго велико финала тог клуба у његовој историји.

Осамнаести тренер у историји Ливерпула у каријери је водио Интер, Блекберн, Удинезе, Малме. Такође је био и селектор репрезентације Швајцарске на Светском првенству 1994. године и тада је успео да их уведе у 16 најбољих екипа.

Он долази на место менаџера у тренутку када се Ливерпул налази у веома тешкој финансијској ситуацији. Клуб је протеклу сезону завршио тек на седмом месту, што је најлошији пласман за последњих десетак сезона, а испао је у раној фази из Лиге Шампиона, а потом из Лиге Европе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се