Почеле припреме без Лазетића и Лекића

Фудбалери Црвене звезде почели су на београдској Маракани припреме за нову сезону, а међу 32 играча није било доскорашњег капитена Николе Лазетића, као ни нападача Дејана Лекића.

"Лекић је, заједно са нашим спортским директором, отпутовао на преговоре са једним клубом. Лазетићу је истекао уговор. Он је сада слободан играч, знате да смо имали једну неуспешну рунду разговора са њим. Видећемо шта ће бити даље", рекао је новинарима председник Црвене звезде Владан Лукић.

Први човек прошлогодишњег освајача националног купа истакао је да црвено-бели у нову сезону улазе са великим амбицијама.

"Играчи би требало да буду свесни обавеза и одрицања. Морају да живе за победе и добре резултате. У Црвеној звезди су увек велика очекивања. Свесни смо да морамо да се боримо за трофеје, али не смемо да правимо грешке. Био бих неискрен ако би рекао да нисам оптимиста", додао је Лукић.

Тренеру Ратку Достанићу јавила су се 32 играча, а наредних дана очекује се долазак Огњена Коромана из јужнокорејског Инчона и Марка Вешовића из подгоричке Будућности.

На првој прозивци појавио се и нови нападач Владан Бинић, који је претходне две и по године играо за Напредак из Крушевца.

"Видећемо шта ћемо мењати и кога ћемо имати на располагању. Направићемо шему рада и игре, а важно је да су се играчи одморили. Имамо момке који су спремни да дају све од себе за добре резултате", казао је Достанић.

Екипа ће у Београду радити до 21. јуна, када иде на други део припрема у Словенију, који ће трајати 15 дана. Од 4. до 12. јула црвено-бели ће поново тренирати у Београду, а потом следи завршни део припрема у Похорју.

"Још нисмо затворили причу око Лекића и Лазетића. Што се тиче новајлија, хоћемо да доведемо играче који ће одмах бити појачања", објасио је шеф стручног штаба Црвене звезде.

Достанић је додао у новој сезони очекује добре резултате и борбу за трофеје.

"Имамо обавезе према навијачима. Знамо који су циљеви Црвене звезде. То, међутим, неће бити лако. Потребан нам је крвави рад и одрицање да дођемо до успеха", закључио је Достанић.

Црвено-бели ће такмичење у Европи почети 29. јула у трећем колу квалификација за Лигу Европе.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво