Рунију признање и од новинара

Фудбалер Манчестер јунајтеда Вејн Руни проглашен је за играча године у Енглеској у избору који је организовало тамошње удружење новинара.

Нападач Манчестера је добио 81 одсто гласова, а далеко иза њега остали су Дидије Дрогба из лондонског Челсија и Карлос Тевес из Манчестер ситија.

Рунију је то друго признање за играче године, пошто је прошлог викенда добио награду у избору удружења професионалних фудбалера Енглеске.

Најбољи стрелац Премијер лиге Вејн Руни могао би да се врати у тим Манчестер јунајтеда на утакмици против Сандерленда у недељу.

Менаџер шампиона Енглеске Алекс Фергусон пре шест дана је рекао да је за Рунија, зог повреде препона, сезона највероватније завршена, али је саопштио да се он опоравио много брже него што су лекари прогнозирали.

"Руни ће тренирати са екипом и видећемо шта ће бити. Повреде препона у овом делу сезоне могу да буду проблем, јер терени постају много тврђи због високих температура. Имамо још два дана до утакмице и како ствари сада стоје постоји могућност да Руни заигра у недељу", рекао је Фергусон.

Према његовим речима, пауза је Рунију добродошла да потпуно излечи повреду скочног зглоба, а екипа је без њега успела да добије дерби против Тотенхема у прошлом колу.

Два кола пре краја првенства Енглеске Манчестер има један бод мање од Челсија и на Олд Трафорду се надају да би велику помоћ у борби за титулу могао да им пружи најљући ривал Ливерпул, који у недељу дочекује "плавце" из Лондона.

Руни је ове сезоне за Манчестер одиграо 42 утакмице у свим такмичењима и постигао 34 поготка.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара