Балкански "црвени ђаволи"

Репрезентативац Србије, Невен Суботић, после сјајних партија у дресу Борусије из Дортмунда, привукао пажњу Алекса Фергусона. Манчестер је, такође, заинтересован за репрезентативца Хрватске, Луку Модрића, који ће највероватније за суму од 25 милиона фунти напустити редове Тотенхема.

Фудбалер Борусије из Дортмунда, Невен Суботић, већ неко време је на мети великих европских клубова. Иако се чинило да је трансфер нашег репрезентативца у Арсенал врло близу реализације, у борбу за ангажовањем Суботића укључио се и Манчестер јунајтед.

Прошлог лета, управа Борусије је продужила уговор са Суботићем до 2014. године, у намери да удаљи заинтересоване клубове од српског репрезентативца рођеног у Бања Луци, али у томе нису успели.

Велику предност у односу на остале клубове, Манчестер ће имати у чињеници да је Немања Видић, Суботићев саиграч у репрезентацији, главни гарант доласка младог играча у редове шампиона Енглеске.

Међутим, управа "милионера" и даље не жели да разговара о евентуалном трансферу српског штопера.

"Продаја Невена Суботића није на дневном реду. Уколико Манчестер јунајтед жели да га има, мораће да нам препише два нафтна поља, или два велика камиона крцата фунтама. Немамо намеру да продамо играча, он је под чврстим уговором", јасан је Јоаким Вацке, извршни директор Борусије из Дортмунда.

Сам Суботић је задовољан статусом у клубу и не размишља о промени средине током наступајућег прелазног рока.

"Осећам се феноменално у дресу Дортмунда и желим да будем део екипе, јер имам велике амбиције да са екипом будем успешан у Европи. Заиста не размишљам о евентуалном одласку из Дортмунда", изјавио је српски репрезентативац.

Истовремено, менаџер Манчестер јунајтеда, Алекс Фергусон, озбиљно је заинтересован са везног играча Тотенхема, Луку Модрића.

Фергусон је одушевљен играма хрватског репрезентативца и сматра да би Модрић био идеална замена за Пола Сколса. Чини се да је недостатак креативности главна мана "ђавола" ове сезоне и да би управо Модрић био право освежење за везни ред Фергусонове екипе.

Спекулише се да је цена Модрића око 25 милиона фунти, али би она могла бити нешто нижа, јер постоји могућност да у супротном смеру оде Мајкл Керик, чији је велики фан менаџер "петлова", Хари Реднап.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 21. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара