Звезде Манчестера на мети Реала

Реал Мадрид спреман за још један сензационалан прелазни рок. На мети "краљевског клуба" поново звезде Манчестер јунајтеда. Вејн Руни и Патрис Евра највеће жеље управе "галактискоса".

Како се ближи прелазни рок, спекулације о сензационалним трансферима већ пуне ступце европске спортске штампе. Последња у низу "бомби" долази са Пиринејског полуострва. Каталонски спортски лист "Спорт" најавио је прелазак Вејна Рунија у редове Реала из Мадрида.

Иако је овај каталонски лист познат по томе да се више бави стањем у "краљевском клубу", са циљем да сензационалним писањем унесе немир у њихову екипу, овај пут уверава да њихове најаве нису без основа.

Они тврде да је ове недеље Руни био у Барселони где је снимао рекламу за једну видео игру. Ништа то не би било чудно, да се Руни, поред дреса Манчестера, није сликао и у дресу Реала.

Овај лист подсећа да је исту ствар прошле године урадио и Карим Бензема, док је још играо за Лион. Млади нападач се за сличну рекламу, поред дреса свог тадашњег клуба Лиона, сликао и у дресу Реала, у који је неколико месеци касније и прешао.

Није тајна да је председник Реала Флорентино Перез велики обожавалац Вејна Рунија, и да би дао све да види овог играча у дресу своје екипе. За такву (не)могућу мисију на расплагању би имао и довољно финансијских средстава.

Опште је познато да је Реал један од ретких клубова који би захваљујући новцу и популарности могао да изведе тако нешто.

Раније је овај клуб већ куповао најбоље Фергијеве играче, па су трансфери Бекама и Руда ван Нистелроја, као и Кристијана Роналда ове сезоне, и даље остали упамћени као најатрактивнији.

Све те чињенице дају наду навијачима "краљевског клуба" да долазак Рунија није тако нереалан.

Ипак, бивши Рунијев саиграч Кристијано Роналдо сматра да је долазак најбољег играча "ђавола" у Мадрид немогућ.

"Руни је срећан у Енглеској и не верујем да би хтео да дође овде", рекао је Роналдо.

Осим Рунија, ових дана се прича и о евентуалном трансферу другог Манчестеровог фудбалера у редове Реала. Овај пут реч је о Патрису Еври, а његов евентуални долазак у Мадрид је много реалнији од Рунијевог.

Са упола више примљених голова од највећих ривала Барселоне, није тешко закључити да је одбрана Реала слабији део екипе.

И управа "краљевског клуба" сматра да је за лоше резултате ове сезоне највећи узрок лоша задња линија, поготово на месту левог бека, и већ са дала у потеру за новим појачањима за следећу сезону.

Бивши фудбалер Ливерпула, Алваро Арбелоа, није се показао као право појачање, тако да су генерални директор Хорхе Валдано и екипа "бацили око" на репрезентативца Француске и члана Манчестер јунајтеда, Патриса Евру.

Евра је пре четири и по године дошао на Острво из Монака и од тада је освојио три Премијер лиге, три Карлинг купа и трофеј првака Европе 2008. године. Евра има важећи уговор са "ђаволима" до 2013. године, а процењује се да је негова цена на фудбалском тржишту око 20 милиона фунти.

Двадесетосмогодишњи Евра, тренутно је један од најбољих левих бекова у свету, а оно што трансфер на Бернабеу чини изводљивим је и његов одличан однос са Кристијаном Роналдом који је пред текућу сезону стигао у Мадрид управо из Манчестера.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара