Станојевић: Опрезно против Металца

Тренер фудбалера Партизана Александар Станојевић рекао је да је његова екипа опрезна уочи дуела против Металца, али да мора да искористи прилику да се учврсти на водећем месту на табели Супер лиге.

"Очекује нас тешка утакмица. Металац је хит пролећног дела првенства, победили су Војводину и Црвену звезду. У сутрашњи меч улазимо са великом дозом опреза и, надам се, уз велику подршку навијача на трибинама", рекао је Станојевић на конференцији за новинаре на стадиону Партизана.  

"Ово је прилика коју не смемо да пропустимо", додао је Станојевић. Стратег црно-белих казао је да опрез не искључује нападачку игру. "Не морате да играте са шест нападача да би сте били офанзивни. Желим да изградим препознатљив стил, да Партизан игра исто код куће и на страни. Морамо да наметнемо свој начин игре и да увек изглед како се противник брани 'бункером'", казао је он.  Станојевић је оценио да екипа не осећа притисак због чињенице даје да, први пут од почетка шампионата, заузима прво место испред Црвене звезде.

"Боље је имати такву врсту притиска, него ону када смо имали четири бода мање од Црвене звезде. Мислим да играчи немају притисак, већ огромну жељу да победе. Тренутно размишљају само о мечу против Металца", казао је он. Стратег црно-белих изјавио је да је неизвесност трци за титулу добра ствар за регуларност и квалитет Супер лиге и да жели да створи екипу која ће имати игру и резултате и на европском нивоу. "Партизан у старту сваке утакмице води са 1:0 јер има најбољи тим, услове за рад и навијаче. Због тога нема алибија. Мој циљ је европски Партизан. У овом тренутку још увек не играмо у потпуности онако како бих волео", закључио је Станојевић.

Станојевић је рекао да ће штопер Младен Крстајић највероватније бити спреман за утакмицу, иако је у среду против Напретка због повреде изашао из игре пре краја меча. Утакмица 26. кола Супер лиге између Партизана и екипе из Горњег Милановца игра се сутра од 19 сати на стадиону у Хумској. Црно-бели тренутно имају 63 бода, један више од другопласиране Црвене звезде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво