Навијачи, ипак, на стадиону

Управа кулског Хајдука није успела у намери да испразни стадион за утакмицу са Звездом. Финансијер Хајдука, Никола Џомба затим одредио цену улазница од 10.000 динара за госте, али није успео ни у тој намери. Џомба шест месеци ван фудбала јер је клеветао Заједницу Суперлиге.

Утакмица која се за викенд игра у Кули ипак ће се одиграти пред публиком, упркос напорима управе Куљана да меч са Црвеном Звездом одиграју без присуства навијача.

Кулски Хадук је у четвртак од Заједнице суперлигаша, Фудбалског савеза Србије и Министарства унутрашњих послова затражио да капије његовог игралишта у недељу против Звезде буду закључане, јер нису у ситуацији да гарантују безбедност.

Међутим, након што су комесар за безбедност Заједнице Суперлиге и припадници МУП-а Србије обишли стадион у Кули, утврђено је да "не постоје безбедносни ризици који би налагали да се игра без публике".

Након што је одлучено да навијачи могу да присуствују утакмици, Никола Џомба одредио да цене улазница за госте буду 10.000 динара. Међутим, та одлука Куљана неће бити остварена, јер је договорено да цену улазница, која би била у складу са могућностима навијача, заједнички одреде представници Хајдука и Црвене звезде.

Утакмица у Кули игра се у недељу у 15 часова, а Хајдук је и прошле сезоне тражио да се утакмица са Звездом игра без навијача.

А за финансијера Хајдука, после ових неуспелих покушаја, дошла је још једна лоша вест из Заједнице фудбалских клубова Суперлиге.

Дисциплински судија Никола Латиновић казнио је финансијера Хајдука из Куле Николу Џомбу са шест месеци забране вршења свих функција у фудбалу, због тога што је Џомба на редовној годишњој скупштини Фудбалског савеза Србије пре месец дана у Старој Пазови клеветао Заједницу Суперлиге и поједине клубове, оптужујући их за "мафијашко понашање".

Том приликом Џомба је рекао да ће првак државе у фудбалу бити клуб "који буде добар са Хајдуком".

Извршни одбор Заједнице Суперлиге је осудио такво понашање Џомбе пред представницима УЕФА и руководство ФСС поднело је дисциплинску пријаву против челника Хајдука.

Судија је саслушао Џомбу у присуству његовог адвоката, али он касније није доставио писмену изјаву о свом поступку.

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се