Преморени и поражени

Читавих 24 сата путовања од Ливерпула до Мадрида никако се није исплатило фудбалерима Ливерпула, који се празних шака враћају из главног града Шпаније. Атлетико славио са 1:0, голом Дијега Форлана. У другом полуфиналу, Хамбург и Фулам су одиграли без голова.

Можда и два највећа разочарања ове сезоне, екипе које нису прошле групну фазу Лиге шампиона, Атлетико и Ливерпул, одмерили су снаге у првом мечу полуфинала Лиге Европа.

Путовање у Шпанију никако неће остати у лепом сећању фудбалерима Ливерпула. Прво су путовали 24 сата до Мадрида, да би их у главном граду Шпаније Атлетико победио са 1:0 у полуфиналу Лиге Европа.

Тимски дух, који је према тврдњама Рафе Бенитеза, порастао током дугог "путешествија" до Мадрида, није помогао Ливерпулу да се врати у Мерсисајд непоражен.

Већ у деветом минуту, после велике збрке у казненом простору Пепеа Реине, Атлетико стиђе у вођство.

Форлан се сјајно снашао, послао лопту у мрежу, а пожртвовани Карагер није стигао да се испречи и спаси гол.

Гол је разгалио читав Висенте Калдерон, а навијачи Атлетика су били врло скептични пред меч, јер су "јорганџије" играле без прве звезде Серхија Агуера.

Ливерпул је до краја полувремена, типичним британским фудбалом, без секунде одмора, покушавали да дођу до гола.

То су и успели, али на њихову жалост, гол није признат. Лопта је стигла до Бенајуна, који је савладао голмана Атлетика, али је помоћни судија подигао заставицу због наводне недозвољене позиције у којој се нашао Израелац.

Мешутим, на поновљеном снимку, јасно се видело да Бенајун није био у офсајду, и да је "црвенима" поништен регуларан гол.

Ипак, ни то није обесхрабрило енглеску екипу, која се поштено намучила како би изашла на мегдан Атлетику, па су напади гостију постајали све учесталији и озбиљнији.

Упркос бројним нападима гостију, и понеком нападу "јорганџија", мреже су до полувремена мировале.

У наставку виђена је још офанзивнија игра гостију. На све начине су покушавали да поравнају резултат, а да није било невероватног Луиса Перее у одбрани "јорганџија", вероватно би и успели у томе.

Переа је једноставно био непрелазан и заустављао је сваки покушај Џерарда, Нгога и Бенајуна.

Итекако је било приметно одсуство најбољег стрелца екипе и некадашње звезде "јорганџија" Фернанда Тореса.

Једноставно, Ливерпул је био потпуно безопасан без "ел ниња" у екипи.

Атлетико је то на најбољи начин искористио, па је на крилима фантастичног Рејеса дошао до минималне, али веома битне победе у полуфиналу најбојнијег такмичења у Европи, али ће реванш у Ливерпулу, без икакве сумње паклено занимљив, донети коначан расплет у Лиги Европа.

У другом полуфиналу, Хамбург и Фулам су одиграли без голова у Немачкој.

Атлетико је почео у саставу Де Геа, Лопес, Домингез, Переа, Ујфалуши, Гарсија, Асунсао, Хурадо, Симао, Рејес и Форлан. У наставку су ушли Салвио, Камачо и Валера.

За Ливерпул су играли Реина, Џонсон, Кирјакос, Карагер, Агер, Лукаш, Маскерано, Џерард, Бенајун, Кујт и Нгог. У наставку су ушли Бабел и Ел Жар. На клупи су остали Аквилани, Ајала, Каваљери, Деген и Пачеко.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво