Станојевић: Тотална офанзива

Тренер Партизана Александар Станојевић рекао је да ће његова екипа офанзивном игром покушати да победи Напредак и остане у трци за шампионску титулу.

Фудбалери Партизана у среду од 16.30 у Крушевцу играју против Напретка утакмицу 25. кола Супер лиге Србије. Станојевић је у недељу дебитовао на клупи црно-белих победом против Рада (2:1), после које је актуелни шампион смањио заостатак за лидером првенства Црвеном звездом на два бода.

"Очекујем изузетно тешку утакмицу у Крушевцу, Напредак се бори за опстанак, а ми за титулу. Желимо победу, имамо стратегију и знамо на који начин ћемо играти. Очекујем да ћемо уз офанзивну игру доћи до победе", рекао је Станојевић на конференцији за новинаре.

Станојевић је рекао да су велике шансе да сутра у тиму буду Алмами Мореира и Младен Крстајић и да ће после данашњег тренинга ситуација бити јаснија.

"Постоји велика шанса да Мореира и Крстајић буду сутра у тиму. Ако говоримо у процентима, шансе су 80 одсто", рекао је он.

Станојевић је рекао да је његов тим "коректно" физички припремљен, али да је тешко очекивати да Партизан одмах игра како он жели, пошто је мало времена провео са екипом.

"Желим агресиван и офанзиван начин игре са пуно кретања и начин тренинга то захтева. Тешко је очекивати да ће Партизан до краја првенства играти како желим, али мислим да ћемо то успевати на моменте. Против Рада смо успели у једном делу утакмице", рекао је он.

Станојевић је објаснио због чега је изјавио да ће Мореира и Ламин Дијара бити у тиму "и ако не пипну лопту 90 минута".

"Остајем при тој изјави. Учествовао сам у њиховом селектирању, веома их ценим и мислим да су заслужни за освајање трофеја у протекле две године. Играће само ако испуне моје услове, ако буду борбени и ако буду давали свој максимум, а не без обзира на све", поручио је млади тренер Партизана.

На питање новинара да ли прати резултате "вечитог" ривала, Станојевић је рекао да се интересује за Звездине резултате, али да не размишља о дербију.

"Био бих неискрен када бих рекао да ме не интересује Црвена звезда. Увек се интересујем како пролазе комшије, како играју. Наравно да је боље да у дерби уђемо са мањим заостатком и да сами одлучујемо о себи. Али, не размишљам још о томе, као да играмо против њих за две године, тај меч ми није на крај памети. Најважнија је утакмица са Напретком", рекао је Станојевић.

Тренер црно-белих рекао је и да ће имати "слатке муке" при састављању тима.

"Још не знам, кратко сам овде и у недоумици сам. Не знам шта који играч може, шта може Брана Илић, а шта Немања Томић. Гледао сам скоро све утакмице Партизана, али немам потпуни увид да ли могу да испуне моје захтеве. Међутим, задовољан сам што имам квалитетне индивидуалце у тиму, биће проблема са сатавом, али боље него да их немам", рекао је он.

Тренер Партизана похвалио је игру Радосава Петровића на утакмици са Радом и рекао да је Љубомир Фејса важан играч за црно-беле.

"Фејса је прототип играча који је потребан овој екипи. Морам да кажем да ме је Петровић пријатно изненадио. Играо је за екипу и тактички добро, а мало сам га спутавао у нападу. Играо је како ја желим", рекао је Станојевић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво