Десетковани на Јавор

Фудбалери Црвене звезде ће у Београду дочекати Јавор у 25. колу Супер лиге у коме ће покушати да се врате у победничку форму после нерешеног исхода на гостовању код Борца у Чачку.

"Јавор је добро организован и добро вођен тим. Посебно су незгодни противници на страни. Биће изузетно тешко, али учинићемо све да се вратимо на победнички колосек", рекао је тренер Звезде Ратко Достанић на данашњој конференцији за новинаре.

Оцену да ће Звезди бити изузетно тешко поткрепљује чињеница да ће црвено-бели бити значајно ослабљени због парних картона капитена Николе Лазетића и Николе Микића, као и повреда Павла Нинкова и Славољуба Ђорђевића, чији су наступи неизвесни.

"Видећемо после тренинга какво је стање Нинкова и Ђорђевића, коме је скочни зглоб баш отекао. Надамо се да ће Нинков бити спреман, јер је један од лидера тима, прави вођа. Камо среће да их имамо више. Уздамо се у његову вољу", оценио је Достанић.

Додатна отежавајућа околност биће празне трибине стадиона Црвене звезде, која је због рањавања навијача на Куп утакмици са ОФК Београдом кажњена играњем пет утакмица без присуства публике.

"Да се не лажемо, одсуство публике ће сигурно утицати на тим, јер су навијачи целу сезону били наш 12. играч", навео је Достанић, а слично мишљење изнео је и штопер Милан Вилотић.

"Сада је на нас ред да се максималним залагањем и позитивним резултатом навијачима одужимо на подршци", рекао је Вилотић, који је играјући за селекцију Супер лиге имао прилику да ради са тренером Јавора Радованом Ћурчићем.

"Јавор ће сигурно учинити све да не прими гол, а ми морамо да га дамо. Одсуство Лазетића ће такође бити велики хендикеп, јер нам је он много пута уливао додатну снагу", оценио је Вилотић.

Звездин првотимац је, ипак, приметио и да ситуација није толико лоша као што можда некоме изгледа.

"Ми смо у прелепој ситуацији, боримо се за два трофеја, иако смо пред почетак сезоне готово сви били неафирмисани. Најлепша ствар за спортисту је да у финишу сезоне, дакле у ових седам утакмица, доказује своју величину. Надам се да ћемо тим полетом и успети да остваримо своје циљеве", истакао је Вилотић.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво