Дилема за Дрогбу

Повреда препоне довела у опасност учешће Дидијеа Дрогбе на Мундијалу у Јужној Африци. Дилема за нападача је да ли да иде "под нож" одмах, или да сачека крај сезоне у Премијер лиги.

Нападач Челсија, Дидије Дрогба, има све озбиљнијих проблема са повредом препоне, због које би могао да доведе у питање своје учешће на Мундијалу у Јужној Африци.

На утакмици прошлог викенда против Тотенхема, овај нападач се жалио на повреду и тражио да изађе из игре, али тренер "плаваца" Карло Анчелоти је извршио све три измене, и није могао да га изведе са терена.

За Дрогбину повреду једино решење је операција, али главна дилема за фудбалера лондонске екипе је када да закаже термин, или једноставније, да ли му више значи титула са Челсијем или учешће на Мундијалу.

Лондонска екипа, после пораза од Тотенхема, има само један бод предности испред Манчестер јунајтеда, а титулу им гарантује само победа у преостале три утакмице домаћег првенства.

С обзиром да екипа више нема права на кикс, утакмице против Стоука, Вигана и Ливерпула представљаће прави изазов за Анчелотијеве изабранике.

Италијански тренер већ неће моћи да рачуна на услуге Џона Терија, који је због искључења на претходној утакмици, зарадио два меча суспензије.

Имајући у виду да се Бане Ивановић опоравио од повреде, одсуство Терија неће се толико осетити у одбрани Челсија, колико би се евентуално одсуство Дрогбе осетило у нападу.

Сјајни нападач ове сезоне постигао је 32 поготка, али у наредне три утакмице овај фудбалер би морао да игра под сталном опасношћу од погоршања повреде.

Чини се да репрезентативац Обале слоноваче, и поред жеље да са тимом освоји титулу, није спреман да доведе у опасност учешће на светском првенству.

Са своје 32 године, Дрогби ће ово вероватно бити последње појављивање на неком од Мундијала, па би било какво компликовање ситуације са препоном одаљило играча од овог такмичења.

Да би имао довољно времена за опоравак и улазак у форму за мечеве у Јужној Африци, Дрогба би морао да закаже "одлазак под нож" што пре.

Тренер екипе Карло Анчелоти сматра да је одлука о датуму хируршког захвата на самом играчу, и да ће он подржати било коју одлуку свог фудбалера.

Уколико у преостале три утакмице не буде могао да рачуна на услуге најбољег стрелца, Анћелоти ће морати да се поузда у Николаса Анелку.

Иако је Анелка, важним голом против Болтона, доказао да зна да игра добро када је најпотребније, ипак његове игре нису ни близу нивоа Дрогбиних.

За сада ће клуб пратити стање најбољег стрелца, а евентуално "убацивање у ватру", наредне три утакмице зависиће од здравственог стања играча и његовог договора са Анчелотијем.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво