Казните "Принца Рима"

Тренер Лација Еди Реја затражио казну од десет утакмица за капитена Роме Франческа Тотија, због гестикулација после утакмице. Ди Канио: Нормална ствар, то је ипак дерби. Тоти: Понела ме атмосфера.

Бивши тренер Хајдука Еди Реја бесан после пораза у римском дербију, али пре свега јер је "Принц Рима" навијачима Лација показао палцеве окренуте на доле, чиме им је "предсказао" селидбу у Серију Б.

"Разочарало ме је то што је крај утакмице био покварен таквим понашањем. Тоти није требало да направи такав гест, јер је тај тренутак изазвао проблеме. То једноставно није спортски. Било је гурања и увреда међу играчима у тунелу, али срећом ништа озбиљније. Тотија би требало казнити са десет мечева суспензије", рекао је Реја.

Некадашњи миљеник навијача Лација, Паоло ди Канио сматра да су такви потези уобичајени за наелектрисани дерби, какав је онај између Роме и Лација.

"То је сасвим нормална ствар, иако је можда непријатна за навијаче Лација. Само они који проживљавају дерби у Риму на посебан начин могу да разумеју такав потез. Они знају да је то само део укупног нервирања противничких навијача", рекао је Ди Канио. "Тотијев потез није био вулгаран, а он се само нада да ће Лацио бити елиминисан, баш као што се Лацијали надају да Рома неће успети у трци за скудетом. Апсолутно не осуђујем Тотијев потез".

"После меча сам дозволио да ме обузме атмосфера. Нисам желео никога да увредим и искрено се извињавам ако је то био случај. То је био мој начин прославе, а истина је да је саркастично славље део овог надметања. Град је подељен између два клуба, ја нисам једини који је то радио у историји дербија, али се све једно извињавам", написао је Тоти на свом сајту.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се