"Ваљак" у петој брзини

Партизан ће играти ултраофанзивно, најавио нови тренер "црно-белих" Александар Станојевић. Најмлађи тренер у историји клуба верује да ће се врло брзо осетити његов печат у игри Партизана, и тврди да врло амбициозно улази у трку за титулу.

Нови тренер Партизана Александар Станојевић рекао је да ће од својих фудбалера тражити да играју "ултраофанзивно" и да има спремну стратегију у борби за титулу.

"Имам спремну стратегију за следећи период - ултраофанзивна игра, са много кретања играча без лопте. До сада ми је то успевало, не видим зашто не би било тако и даље", рекао је Станојевић новинарима на стадиону Партизана приликом именовања за новог тренера.

Управни одбор клуба заседао је данас и усвојио оставку досадашњег тренера Горана Стевановића. Станојевић је потписао уговор до лета 2012. године. Финансијски детаљи уговора нису саопштени.

"Изузетно сам амбициозан и не правим компромисе. Моја каријера је ишла узлазном путањом до сада. Верујем у себе и са великим амбицијама улазим у борбу за титулу првака", казао је нови тренер црно-белих.

Станојевић има 36 година (рођен је 1973). Играо је у Партизану, Обилићу, Атлетику из Мадрида, Мајорки и ОФК Београду. Био је помоћни тренер у ОФК Београду, као и Мирославу Ђукићу у репрезентацији. Самостално је водио Срем из Сремске Митровице у Првој лиги Србије.

"Иако сам млад, прошао сам много тога на врхунском нивоу. Верујем да ће се мој печат у игри Партизана брзо видети", рекао је Станојевић.

Најмлађи тренер у историји клуба изузетно је задовољан што се вратио у Партизан, који сматра "својом кућом".

"Драго ми је што сам се вратио у своју кућу. Знао сам да ће бити тако. Ово је тежак тренутак, али он не може да се бира. Ово је права прилика за доказивање", рекао је Станојевић.

Нови тренер ће дебитовати у недељу против Рада. Он је казао да ће са њим наставити да раде асистент Вук Рашовић и тренер голмана Горан Пандуровић, а да ће стручни штаб појачати Игор Куљанин из ОФК Београда, као и да ће се вратити кондициони тренер Дејан Илић.

Потпредседник Партизана Бранко Ружић рекао је да је Станојевић био једини кандидат за тренера, а други потпредседник Миле Јовичић рекао је да је управа захвална Горану Стевановићу на урађеном.

"Клуб је захвалан Стевановићу на свему што је урадио. Имао је подршку управе, али је пре свега сплет околности довео до његовог одласка. Желели смо тренера са којим бисмо имали дугорочну успешну сарадању, а поклапају нам се и амбиције", рекао је Јовичић.

Члан управе задужен за спортска питања Алберт Нађ рекао је новинарима да је управа разговарала са играчима и да су они свесни ситуације.

Број коментара 25

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво