Маракана већ безбеднија

Црвена звезда већ је направила први корак ка повећању нивоа безбедности на Маракани. Купљено седам контрадиверзионих врата и 20 ручних метал детектора. До лета КД врата на свим улазима.

Фудбалски клуб Црвена звезда купио је седам мобилних контрадиверзионих врата за откривање метала, која ће у року од 40 дана поставити на улазе на стадион, а током лета њима ће бити покривени сви улази на Маракани.  

Пословни директор Црвене звезде Ђорђе Стефановић рекао је да се управа клуба одлучила на тај корак како би додатно обезбедила своје навијаче.

Стефановић је истакао да инцидент на утакмици против ОФК Београда, када је на северној трибини Маракане навијач рањен из ватреног оружја, обезвређује све позитивно што је клуб урадио на враћању публике на стадион.

"Инцидент на Куп утакмици нас је приморао да убрзамо ствари које смо планирали да урадимо на јесен. Купили смо седам КД врата и 20 ручних метал детектора. У року од 40 дана поставићемо мобилна КД врата на улазе на стадион, а њима ће до лета и квалификација за европско такмичење бити покривени сви улази за које безбедносне структуре оцене да је потребно", рекао је Стефановић на конференцији за новинаре.

Пословни директор клуба је рекао да ће цео систем коштати 100.000 евра, али да је то "мала вредност у односу на људски живот". 

Стефановић је истакао да Звезда прихвата одговорност за инцидент, али да је учинла све што закон налаже и да је ангажовала "једну од најбољих и најквалитетнијих служби за обезбеђење и осигурање стадиона".

"Ти људи су велики професионалци и после истраге видећемо да ли је дошло до индивидуалне грешке неког од њих", рекао је.

Звезда игра на Маракани, али без публике

Пословни директор црвено-белих оценио је да су већина Звездиних навијача прави навијачи и да нико не жели криминалце на стадиону.

"Према насиљу имамо нулту толеранцију, 99,9 осто наших навијача су прави навијачи, а не особе попут оне која је направила тај инцидент.

Црвена звезда није орган силе и нема обавештења а ни физичку моћ да спречи таквим људима улазак на стадион. Ако имају досије, што нису ухапшени, јер да јесу не би ни ушли на стадион", рекао је он.

"У интересу фудбала је да се открије шта се десило. Нико не жели криминалце на стадиону. Звезда има најбројнију армију навијача, али требa ли да знамо досијее наших три милиона навијача", запитао се он.

Стефановић је истакао да редарске службе немају право да претресају навијаче, већ само да их прегледају, а да полиција испред стадиона асистира ако неко одбије преглед при уласку на стадион.

Он је рекао да је комесар за безбедност Стево Павловић у име клуба дао исказ у полицији и да мисли да је утврђено да је Звезда урадила и више него што је закон обавезује.

"Нисмо разговарали са навијачма јер је истрага у току. Немамо шта да кријемо. Не желим да спекулишем о исходу истраге. Желимо да минимализујемо могућност да се овако нешто понови. Ако не буде таквих инцидената значи да смо из овога нешто научили", додао је.

Стефановић је рекао да суспензија стадиона трајати док се на заврши истрага и да ће Звезда, највероватније играти на Маракани, али без публике.

Из Звезде су поручили и да "безумни чин" неће спречити и обесхрабрити клуб да промовише фудбал, спорт и породице на стадиону.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво