Отишао Плави, долази Станојевић

Тренер фудбалера Партизана Горан Стевановић поднео је оставку на ту функцију, а клуб из Хумске требало би да именује новог шефа стручног штаба. Како незванично сазнаје РТС нови тренер биће Саша Станојевић.

Бивши тренер рекао је да је оставку поднео јер је то у овом тренутку најбоље решење за клуб и истакао да је поносан што свом наследнику оставља дефинисани систем игре и тим са победничким менталитетом.

"Моја оставка је добра за клуб и за играче, надам се да ће сада повратити победнички дух. Поносан сам на свој рад у Партизану у претходне две и по године", казао је Стевановић, који је до септембра прошле године био помоћник Славише Јокановића.

Стевановић је оставку поднео након синоћњег пораза од Војводине у полуфиналу купа, јединог који је доживео у домаћим такмичењима за осам месецима колико је водио црно-беле.

"Оно што остављам свом наследнику, ко год то био, јесте систем игре у којем свако зна где му је место. Надам се да ће се Крстајић опоравити од повреде, док је Фејса изгубуљен за ову сезону. Одлазим са само једним поразом у домаћим такмичењима, будући тренер нема чега да се плаши јер ова екипа има победнички менталитет", казао је Стевановић.

Он је поновио тврдњу да је јучерашњи пораз последица "вишемесечног рушења Партизана" које је кулминирало одласком шесторице играча црно-белих на утакмицу селекције Супер лиге Србије против репрезентације Јапана.

На тој утакмици Љубомир Фејса је доживео тежу повреду, а у постави Србије нашла су се петорица играча Партизана, због чега је у јавности вођена велика полемика.

"Да није био Партизан у питању, поднео бих оставку оног тренутка када су играчи отишли у Јапан, иако сам рекао да ћемо то касније осетити у игри и резултатима. Једино ту сам одступио од својих ставова", објаснио је он.

Стевановић је рекао да не оптужује Фудбалски савез Србије због одласка играча у Јапан.

Упитан да детаљније образложи тврдњу о рушењу Партизана, Стевановић је рекао:

"Смена се дуго најављивала, практично од јесени. Једноставно, у јавности је постојао притисак са којим су се играчи тешко носили", казао је он.

Као највеће успехе на клупи Партизана Стевановић је навео победу са играчем мање против Црвене звезде и тријумф против украјинског Шахтјора у Лиги Европе, којим су црно-бели прекинули низ од 12 утакмица без победе у континенталним такмичењима.

"На нашим утакмицама ниједан судија није 'пао', није досуђен ниједан спорни пенал. Није било ниједног догађаја који би довео у питање регуларност првенства", закључио је Стевановић.

Београдски клуб после подне ће саопштити име новог тренера, а највероватније то ће бити Александар Станојевић, актуелни селектор омладинске репрентације Србије.

До краја Супер лиге остало је седам кола, а Партизан за водећом Црвеном звездом заостаје четири бода. У следећем првенственом мечу црно-бели у недељу дочекују Рад.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво