Палермов историјски рекорд

Невероватни Мартин Палермо постао најбољи стрелац у историји трофејног аргентинског клуба Боке јуниорс. Са два гола против Арсенала, Палермо дошао до магичне цифре од 220 голова у жуто-плавом дресу.

Мартин Палермо уписао се у историју Боке јуниорс. Времешни Палермо је у понедељак постигао два поготка у победи Боке против Арсенала од 4:0 и са 220 гола постао најбољи стрелац у историји аргентинског клуба.

"Очекивао сам много од те утакмице и надао сам се да могу да постигнем који гол. Уживам у великом успеху, који је значајан не само за мене већ и за клуб и навијаче", рекао је Палермо локалним медијима.

Палермо је оборио рекорд легенде Боке Роберта Ћера, који је од 1929. до 1938. године постигао 218 голова.

"Поново се осећам опуштено, али још морам да схватим шта сам урадио. Поделићу срећу са породицом и навијачима. Сигуран сам да ћу у овом рекорду више уживати када се повучем из фудбала", додао је Палермо.

Невероватни Аргентинац, који ће идућег новембра напунити 37 година, можда је и најзаслужији за пласман Аргентине на Светско првенство у Јужној Африци. Палермов гол против Перуа у 93. минуту меча донео је Аргентинцима пресудне бодове у борби за пласман у претпоследњем колу квалификација.

Селектор Марадона, који је позвао Палерма у национални тим после десет година одсуства, описао је тај гол као „ново чудо Светог Палерма".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се