И Воша поклекла пред Партизаном

Партизан све бољи у наставку сезоне. Пред "црно-белима" оружје положила и Војводина. Клео са два гола решио дерби. Ђуровски само ублажио пораз.

"Црно-бели" газе све пред собом. На путу Партизана нашла се Војводина, али се показало да није довољно јака да се супротстави актуелном шампиону Србије.

Црно-бели су до вођства дошли већ у трећем минуту, када је Ломић добро центрирао из корнера, а лопту у мрежу "лала" главом је послао Клео.

Само минут касније повредио се капитен Партизана Младен Крстајић, па је уместо њега у игру ушао Војислав Станковић. 

Партизан је одличну игру у првом полувремену крунисао у 45. минуту, када је поново Ломић центрирао и још једном је највиши у скоку био Клео.

Екипа Војводине заиграла је много офанзивније у другом полувремену, а заостатак су смањили у 56. минуту, када је асистенцију Јанка Тумбасовића искористио Марио Ђуровски и погодио са десетак метара.

До краја утакмице обе екипе имале су неколико добрих прилика за гол, а Војводини је у судијској надокнади времена поништен гол због офсајда у којем се нашао стрелац Славен Стјепановић.

Партизан сада има 50 бодова, један више од Црвене звезде, која од 18 сати игра против Смедерева.

Први пораз у пролећном делу шампионата доживео је Металац, против којег је на Карабурми славио ОФК Београд са 3:2.

"Романтичари" су повели преко Немање Милића у другом минуту, а изједначио је Милан Перић у 25. минуту. Металац је до потпуног преокрета дошао седам минута касније голом Дарка Ракочевића.  Исти играч је ауто-голом у 75. минуту донео изједначење ОФК Београду, а победоносни гол за "романтичаре" постигао је Ненад Ињац у 80. минуту.

Важну победу у борби за опстанак забележио је Хајдук, који је у Кули био бољи од суботичког Спартака са 2:1. Гости су повели поготком Марка Мирића у 33. минуту, а потом је Дејан Кекезовић головима у 49. и 78. минуту донео Хајдуку преокрет и бодове.

Утакмице Борац-Рад и Јавор-Јагодина завршене су без голова, а победника није било ни у дуелу Младог радника и Металца, који су одиграли 1:1.

Резултати 20. кола Јелен Супер лиге:

Чукарички - БСК  1:0
(Џикнић у 85. минуту)

Војводина-Партизан 1:2
(Клео, 3. и 45. минут, Ђуровски 57. минут)

Хајдук -Спартак 2:1
(Кекезовић 49, 78. минут, Мирић 37.)

Јавор - Јагодина 0:0

Борац - Рад 0:0

Млади Радник - Напредак 1:1
(Павловић 21. минут, Милетић-п-48.)

ОФК Београд - Металац 3:2

(Милић 2. минут, Перић 25, Ракочевић 32, Ракочевић-аутогол-75, Ињац 80.)

Црвена звезда - Смедерево (18.00)

Број коментара 58

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво