Читај ми!

Спуштена завеса на Суперлигу - опроштај Драговића, Натхов јубилеј и прва женска судијска тројка

Упркос томе што је шампион одавно познат, као и учесници квалификација за европска такмичења, последње коло плеј-офа Суперлиге Србије није прошло без узбуђења, јубилеја и историјских тренутака.

Након три године, исто толико освојених титула шампиона државе, као и учешћа у Лиги шампиона - Александар Драговић је одиграо свој последњи меч за Црвену звезду.

Најавио је 33-годишњи штопер упорави клуба на састанку пред последњу утакмицу у сезони против Чукаричког да ће након завршетка сезоне потражити нови клуб.

Драговић је у Звезду дошао из Бајер Леверкузена, а претходно је наступао и за Лестер, Динамо Кијев, Базел и бечку Аустрију. За Звезду је одиграо 94 званичне утакмице и постигао шест голова.

Саиграчи су га на пригодан начин испратили убедљивом победом над екипом са Бановог брда.

Велики корак унапред за српски фудбал

Утакмица узмеђу Црвене звезде и Чукаричког, на којој су црвено-бели прославили седму узастопну титулу, ушла је и у историју српског фудбала.

По први пут је правду на једном мечу елитног ранга српског фудбала делила у потпуности женска постава.

Председник Судијске комисије, Дејан Сантрач, указао је поверење Јелени Цветковић као главној и Ивани Јовановић и Александри Костић као помоћницама.

Лесковчанка Јелена Цветковић ће други пут судити утакмицу елитног ранга. Дебитовала је прошле сезоне на мечу између Радничког 1923 и Радника, али су јој тада помоћници били мушкарци.

Уз три жене на терену, место и главна улога у ВАР соби било је резервисано за Милицу Миловановић. Она је имала помоћ знатно искуснијег Момчила Марковића, а улога четвртог арбитра поверена је Николи Радаковићу.

Велики јубилеј за Натха

Са друге стране Топчидерског брда прослављен је још један јубилеј.

Бибрас Натхо је поводом своје 200. утакмице за Партизан добио на поклон урамљен дрес на ком је одштампан управо број мечева које је одиграо у црно-белом.

Израелац је у клуб уз Хумске дошао 2019. године из Олимпијакоса и за пет година је постигао 53 гола на званичним мечевима.

Пре Олимпијакоса наступао је за московски Цска, Паок и Рубин.

Трајковић преузео Нови Пазар

Фудбалски стручњак Никола Трајковић нови је тренер Новог Пазара. Клуб је саопштио да је одлучио да не продужи уговор са досадашњим тренером Славком Марићем. Према најавама из клуба званично представљање Трајковића се очекује наредних дана.

Нови Пазар је сезону завршио на деветом месту Суперлиге. Трајковић је у досадашњој каријери водио Флекерој и Раднички из Ниша.

Коначни расплет у Суперлиги

Црвена звезда ће као првак државе играти плеј-оф за Лигу шампиона. У четвртом колу биће повлашћени тим. Партизан ће са другог места из Суперлиге играти у квалификацијама за Лигу шампиона у стази пратилаца и кренуће од друге рунде.

ТСЦ ће играти Лигу Европе, а ако испадне, ићи ће у групну фазу Лиге конференција. Четвртопласирана Војводина изборила је квалификације у другорангираном такмичењу Старог континента, а Раднички из Крагујевца, први пут у историји клуба наступаће у квалификацијама за Лигу конференција.

понедељак, 17. јун 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије