Читај ми!

Звезда шампионски завршила Суперлигу, победом против Чукаричког

Фудбалери Црвене звезде савладали су Чукарички 4:1 у седмом колу плеј-офа Суперлиге. Звезда је дошла до 35. титуле шампиoна, односно десетог трофеја првака државе од осамостаљења Србије.

Звезда шампионски завршила Суперлигу, победом против Чукаричког Звезда шампионски завршила Суперлигу, победом против Чукаричког

Звезда је победом завршила такмичење у Суперлиги. Црвено-бели су освојили седму заредом титулу првака државе и четврту узастопну дуплу круну.

Чукарички је у мечу последњег кола повео голом Виктора Рогана у 17. минуту, а преокрет је са два поготка, у 32. и 55. минуту донео Питер Олајинка. До краја меча прецизни су били Насер Ђига у 79. и Жан-Филип Красо у 90. минуту.

Тренер Владан Милојевић комбиновао је тим, а од црвено-белог дреса опростили су се капитен Александар Драговић, Немања Милуновић, Коста Недељковић, као и дугогодишњи резервни голман Зоран Поповић.

Утакмицу је судила женска тројка на челу са Јеленом Цветковић. Звезда је сезону завршила са 96 бодова, 18 више од другопласираног Партизана. Чукарички је Суперлигу окончао на шестом месту са 57 бодова остао без пласмана у Европу.

Дуел на стадиону "Рајко Митић" почео је лепој атсмофери. Навијачи на трибинама су славили дуплу круну и око 30.000 црвено-белих балона полетело је на почетку меча. Најављено је да ће по завршетку утакмице и након доделе пехара играчи дуплу круну прославити на Калемегдану.

Некадашњи капитен и голман Црвене звезде, члан шампионског тима из Барија Стеван Дика Стојановић, уручио је пехар првака Србије играчима црвено-белих.

Стојановић, актуелни директор А репрезентације Србије, предао је пехар капитену Александру Драговићу. Пехар у име Суперлиге уручио је генерални секретар Дарко Рамовш.

Црвена звезда ће као првак државе играти плеј-оф за Лигу шампиона. У четвртом колу биће повлашћени тим. Партизан ће са другог места из Суперлиге играти у квалификацијама за Лигу шампиона у стази пратилаца и кренуће од друге рунде.

ТСЦ ће играти Лигу Европе, а ако испадне, ићи ће у групну фазу Лиге конференција. Четвртопласирана Војводина изборила је квалификације у другорангираном такмичењу Старог континента, а Раднички из Крагујевца, први пут у историји клуба наступаће у квалификацијама за Лигу конференција.

Распоред и резултати последњег кола плеј-офа Суперлиге Србије:

Четвртак:
ТСЦ - Напредак 6:0

Субота:
Партизан - Раднички 1923 2:2
Црвена звезда - Чукарички 4:1
Војводина - Младост 1:0

понедељак, 17. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије