Читај ми!

Јунајтедови клинци шокирали Сити - трофеј ФА купа иде у црвени део Манчестера

Фудбалери Манчестер јунајтеда савладали су Манчестер сити у финалу ФА купа реузлтатом и дошли до свог 13 наслова освајача најстаријег фудбалског такмичења на свету.

Након велике борбе и одличног првог полувремена, Јунајтед је успео да надигра градског ривала, а Тен Хаг је након најава о отказу ипак натерао челнике свог клуба да још једном ставе прст на чело.

Плео је Сити мрежу око гола Онане у првих пола сата меча, али нису изабраници Пепа Гвардиоле за то време успели да направе нити једну изгледну прилику.

Поприлично фокусирани били су дефанзивци Јунајтеда који нису дозволили противнику да их сломи карактеристичним убацивањима иза леђа бекова и кратким комбинацијама на ивици шеснаестерца.

Тен Хагова екипа је чак била и опаснији ривал, с обзиром на то да су имали неколико прилика које су махом биле производ несигурности одбране противника.

Управо је једна несмотреност из 30. минута и довела до првог гола на утакмици. Дало је послао једну наизглед безопасну дугу лопту ка Гарначу, али је услед лоше комуникације између Гвардиола и Ортеге она стигла до Аргентица који је спровео у празну мрежу.

Наставио је Сити да напада, али је још једна грешка у 39. минуту, овога пута на средини терена, била кобна по "грађане". Контру Јунајтеда започео је савршеном дијагоналом Рашфорд, продужио је Гарначо, савршеном асистенцијом зачинио Фернандеш, а завршио талентовани Маину.

У наставку је Сити био очекивано бољи ривал, а за разлику од првог полувремена имао је и више прилика. Међутим, Онана је у тим моментима својим одбранама чувао вођство "црвених ђавола" који су са сваким минутом били ближи тријумфу.

Ипак, Сити не би био то што јесте када макар не би учинио меч неизвеснијим. Играо се 87. минут када је Онана донекле покварио свој учинак прилично лошом интервеницијом након ударца Докуа са ивице шеснаестерца, који је вратио узбуђење у сусрет.

Међутим, Сити до краја није успео да дође до изједначења и продужетака, те је Јунајтед стигао до свог 13. титуле шампиона ФА купа.

Гарначо и Маину су пре две године освојили ФА куп за младе у дресу Јунајтеда, а сада су радост својим навијачима, али и пласман у Лигу Европе, донели и на сениорском нивоу.

понедељак, 17. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије