Читај ми!

Митровић: Енглеска један од главних фаворита за освајање Европског првенства

Репрезентативац Србије у фудбалу Александар Митровић оценио је да је Енглеска један од главних фаворита за освајање Европског првенства.

Србија ће на Европском првенству играти у групи Ц, у којој су осим Енглеске још Данска и Словенија. Енглеска и Србија ће играти 16. јуна.

"Тешко да постоји тежа утакмица на Европском првенству. За мене је Енглеска, ако не најбољи, онда један од два-три фаворита за освајање турнира. Уколико погледате играче и таленат који имају… Играју већ неколико година заједно, познају се врло добро", рекао је најбољи стрелац репрезентације Србије свих времена.

Једно од питања новинара односило се и на живот у Саудијској Арабији. Митровић је седам година провео у Енглеској играјући за Њукасл и Фулам, а прошлог лета прешао је у Ал Хилал где је освојио титулу првака државе и постао најбољи стрелац лиге са 27 голова.

"После седам година у Енглеској прва промена било је сунце. Никад у животу нисам имао сунчано лето. Другачије је, култура, фудбал, менталитет људи такође, али за сад сам врло срећан. Моја породица је срећна. Клуб је сјајан за сад, искуство је одлично и радујем се годинама које долазе. Људи су луди за фудбалом", додао је Митровић.

Фудбалер је на крају истакао да му је помогло што је неколико пута мењао државе у којима је играо.

"Морао сам да напустим своју земљу врло рано. Из Србије сам отишао у Белгију, а онда стигао у Премијер лигу. Где год да одеш, потребно ти је време да се адаптираш. На фудбал и на живот", закључио је Митровић.

понедељак, 17. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије