Читај ми!

Нађ: Испунио сам циљ који је пред мене поставило руководство Партизана

Тренер Партизана Алберт Нађ рекао је пред меч последњег кола Суперлиге Србије против крагујевачког Радничког да је освајањем другог места испунио циљ који је пред њега ставило руководство клуба.

"Циљ који је пред мене поставило руководство ја сам испунио", рекао је Нађ на почетку конференције за медије пред меч последњег кола Суперлиге Србије у ком ће Партизан у суботу од 18.00 часова дочекати раднички из Крагујевца. 

Нађ је промовисан на место тренера уместо Игора Дуљаја после пет везаних пораза црно-белих и кад је ТСЦ претио да претекне Партизан и спусти га на треће место.

"У првом делу сезоне јесмо бележили победе, али нисмо играли како смо желели. Више пута смо добили на карактер, преокретима или головима у последњим тренуцима мечева. Некад је то могло да оде на другу страну. Прошлу сезону смо завршили четврти, сад смо други, ако се тако гледа ова јесте боља, али ваља бити објективан. Доста пута нисмо заслужили читав плен. Имали смо Александра Јовановића, који јесте заслужено уврштен на списак репрезентативаца, али чим је голман наш најбољи играч, то значи да сезона није задовољавајућа", додао је Нађ.

Истакао је тренер Партизана да његова екипа има мотив иако је већ обезбедио пласман у квалификације за Лигу шампиона.  

"Мотив нам не недостаје. Желимо још једно, треће узастопно, славље. Овога пута против добре екипе, са занимљивим тренером и неколико опасних појединаца. Нама ће недостајати поједини играчи, који су добили дозволу од раније да оду пре последњег кола. Лично, то ми се није свидело, али шта да радимо. Екипа која се појави на терену је најбоља Партизанова у том тренутку", истакао је Нађ.

Челници клуба су дозволили Матеушу Салдањи, Алду Калулуу и Гајасу Захиду да раније оду на одмор, па ће шансу сутра добити неколико играча који нису имали запажену минутажу. 

Нађ је на крају конференције најавио и дешавања по окончању сезоне. 

"Нисмо још разговарали о прелазном року. Кад сам дошао, предочено ми је да да освојим друго место  и то сам испунио. Лепо је знати да ће Партизан после седам година играти квалификације за Лигу шампиона, свесни смо тешких препрека, али на свакој утакмици може да се деси доста ствари. Видећемо ко ће одлазити, биће долазака, то не можемо да контролишемо, већ тржиште. Клубови из Србије никад не могу да почетку прпрема да имају завршен прелазни рок, ове године је специфична ситуација због Првенства Европе и Олимпијских игара, мораћемо да се прилагодимо. Можда људи у клубу имају планове од раније, требало би да заједнички седнемо и предочимо ставове како бисмо формирали конкурентну екипу", закључио је Нађ.

Партизан се налази на другом месту Суперлиге са 77 бодова.

недеља, 16. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије