Читај ми!

Маурисио Покетино није више тренер Челсија

Аргентински фудбалски стручњак Маурисио Покетино није више менаџер Челсија, објавио је клуб из Лондона данас на званичном сајту.

"У име свих у Челсију, желимо да изразимо захвалност Маурисију за његову услугу ове сезоне. Биће добродошао назад на Стамфорд Бриџ у сваком тренутку и желимо му све најбоље у будућој тренерској каријери", наводи се у клупском саопштењу.

Путем сајта Челсија огласио се и Покетино.

"Хвала власничкој групи Челсија и спортским директорима на прилици да будем део историје овог фудбалског клуба. Клуб је сада у доброј позицији да настави напред у Премијер лиги и Европи у годинама које долазе", рекао је Аргентинац.

Клуб је саопштио и да су са Покетином клуб напустили и његови досадашњи помоћници Хесус Перез, Мигел Д'Агостино, Тони Хименез и Себастијано Покетино.

Покетино је Челси у свим такмичењима водио на 51 утакмици током којих је остварио 27 победа, имао 10 ремија и доживео 14 пораза.

Сезону у Премијер лиги Челси је окончао на шестом месту које може да му донесе пласман у Лигу Европе уколико у финалу ФА Купа шампион Енглеске Манчестер Сити савлада градског ривала Јунајтед. 

Покетино (52) је пре Челсија водио Пари Сен Жермен, Тотенхем, Саутхемптон и Еспањол. 

понедељак, 03. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије