Читај ми!

Хесус Навас остаје у Севиљи, a тренер Кике Санчез Флорес одлази на крају сезоне

Шпански фудбалер Хесус Навас остаће у Севиљи до краја календарске године, а потом може наставити да ради у клубу на позицији коју сам одабере, саопштио је шпански клуб. Истовремено саопштили су и да су са тренером Кике Санчез Флоресом договорили споразумни прекид уговора на крају сезоне.

"Навас се договорио са председником (клуба) да настави као играч до 31. децембра 2024. године, а затим да ради у клубу на позицији коју сам одабере", наводи се у саопштењу Севиље.

Претходних дана је Навас (38) у обраћању навијачима поручио да му нико из клуба није понудио сарадњу или продужетак уговора.

После тога је председник Севиље Хосе Марија дел Нидо изјавио да је дошло до неспоразума и да ће Навасу да понудити доживотни уговор да остане у Севиљи уколико буде желео.

„Ни секунде нисам оклевао да потврдно одговорим на предлог председника моје Севиље. Да, желим да се повучем у овом клубу. Желим да наставим да играм за Севиљу прихватам да наставим везу са клубом у који сам се заљубио", рекао је Навас за клупски сајт.

Шпанац је каријеру започео у Севиљи 2003. године, играо је од 2013. до 2017. године у Манчестер ситију.

После четири године у Енглеској, вратио се у Севиљу.

Укупно је за андалузијски клуб заиграо 689 пута у свим такмичењима, чиме држи рекорд као играч са највише наступа у историји клуба.

Навас (39) је четири пута освојио Лигу Европе у дресу Севиље, два Купа Шпаније и један Суперкуп Европе.

За репрезентацију Шпаније одиграо је 51 и постигао пет голова.

Клуб је саопштио и да је договорио споразумни раскид уговора на крају сезоне са тренером Кике Санчез Флоресом који је клуб водио током протеклих шест месеци..

"Између клуба и Кикеа Санчеза Флореса постигнут је споразум о раскиду уговора 30. јуна", објавио је шпански клуб на званичном сајту.

Шпанац је у Севиљу дошао у децембру када је клуб био на 16. месту на табели Примере, тренутно се налази на 12. месту два кола пре краја.

"Разговарао сам с Кикеом и сложили смо се да је сада право време да саопштимо како ће бити тренер до краја сезоне. Желио бих да му се захвалим на његовом огромном труду, јер је клуб био у врло тешкој ситуацији и он нам је помогао да изађемо из ње кроз много сати напорног рада," рекао је председник клуба Хосе Марија дел Нидо.

Севиља следеће сезоне неће играти европска такмичења, након што је четири године узастопно наступала у Европи.

Санчез Флорес је пре Севиље водио Хетафе, Вотфорд, Еспањол, Атлетико Мадрид, Валенсију, Бенфику, као и Шангај, Ал Аин и Ал Ахли.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије