Читај ми!

Газета дело спорт: Пустиња око Влаховића

Етаблирани италијански лист "Газета дело спорт" бавио се учинком Душана Влаховића, односно неефикасношћу напада Јувентуса.

 У тексту под насловом "Пустиња око Влаховића: Напад Јувеа на историјском минимуму" се наводи да "старој дами" фали потентних појединаца у офанзиви.

"Никада после 35 кола "бјанко-нери нису постигли мање од 48 голова до сада: да бисте пронашли лошије просеке, морате се вратити у Серију А са 34 утакмице. А трећина садашње производње је само из Србије...", почиње текст.

"Честрдесет осам голова које је до сада постигао Јувентус је за 33 мање од водећег Интера, али и 19 мање од другопласираног Милана, што даје слику заостатка за конкуренцијом. И изнад свега, они су најгора фигура у историји Јувентуса после 35 кола шампионата. Никад тако лоше након 35 кола. Искрено говорећи, и формула Серије А има везе са тим, јер је садашњи формат од 20 тимова и 38 мечева уведен 2004. године, па је стога узорак са 35 утакмица смањен (али не толико смањен ...) на 26 претходних: последњих 19 првенстава плус још седам између 1940-их и 1950-их. Па, чак и уз та ограничења, минимум после 35 дана био је 52 гола у сезони 2009-10, када је Јуве завршио на седмом месту", истиче се у тексту.

После навођења сезона Пипа Инзагија у којима је изнео главницу голгетерског учинка, кренули су и подаци везани за Влаховића.

"Као и тада, Јувентус и данас има правог стрелца, а то је Душан Влаховић који је са 16 голова постигао трећину голова Јувентуса у лиги, а заједно Кјеза, Милик, Јилдиз и Кин су укупно дошли до 18 голова", истиче се у тексту.

Јувентус je трећи са 66 бодова на табели Серије А.

понедељак, 20. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара