Читај ми!

Нови кикс Партизана - Напредак додатно закомпликовао борбу за друго место

Фудбалери Партизана и Напретка ремизирали су резултатом 3:3 у мечу четвртог кола плеј-офа Суперлиге Србије.

Црно-бели су након новог неуспеха везали пет утакмица без победе у првенству и омогућили ТСЦ-у да им се примакне на само два бода заостатка, те ће борба за друго место до краја сезоне бити веома интересантна.

Партизан је одлично започео меч и већ након неколико минута је имао пар изгледних шанси од којих је једна претворена у погодак.

У шестом минуту је Никола Антић одлично извео корнер, а у стрелце се уписао Александар Филиповић.

Након тога су црно-бели наставили да нападају и имали су још неколико добрих прилика да удвоструче предност, али је голман домаћих Владимир Савић био на висини задатка у тим моментима.

Притисак Партизана је потом почео да јењава, што је Напредак искористио и дошао до изједначења. Играо се 19. минут када је Бранислав Томић упутио центаршут са десне стране, а Андрија Мајдевац одлично реаговао и главом поравнао резултат.

Седам минута након тога, Крушевљани су дошли до потпуног преокрета када је Небојша Бастајић на асистенцију Мајдевца одличним ударцем са ивице казненог простора матирао Александра Јовановића.

До краја првог дела Партизан је имао још неколико изгледних шанси да изједначи, али није успео, те је Напредак на одмор отишао са предношћу која је убрзо по почетку другог полувремена порасла на два гола.

Мајдевац је у 51. минуту своју одличну партију употпунио новим голом након контре домаћих и већ тада се могло наслутити да ће изабраници Алберта Нађа тешко доћи до преокрета.

Очекивано, гости су у наставку свим силама кренули ка противничком голу, створили су много прилика, али су на други погодак морали да чекају све до 80. минута када је резервиста Алекса Јанковић вратио наду у потенцијални преокрет.

Нада у први тријумф након четири везана лигашка пораза појачана је у 89. минуту када је Гајас Захид уз доста среће успео да изједначи резултат.

До краја међутим Партизан није успео да дође до преокрета, што му је често успевало у првом делу сезоне, због чега ће морати да стрепи од ТСЦ-а који је био бољи од Радничког 1923.

Распоред и резултати четвртог кола плеј-офа Суперлиге Србије:

Среда:
Напредак - Партизан 3:3
ТСЦ - Раднички 1923 4:3
Војводина - Чукарички 2:3
Младост - Црвена звезда 0:1

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара