Читај ми!

Како ће игра фудбалера Енглеске и Шкотске на Еуро 2024 утицати на рад пабова

Пабови у Британији ће моћи да продуже радно време до 1 ујутро ако Енглеска или Шкотска прођу у полуфинале Европског првенства у фудбалу овог лета у Немачкој, саопштила је британска влада. Немачка је домаћин Еура 2024, полуфинале ће се одржати у уторак 9. јула и среду 10. јула, а финале у недељу 14. јула.

Већина пабова у Британији се затвара до 23 сата, али министри могу да издају наредбу о повећању радног времена да би се обележиле прилике од "изузетног националног значаја".

Министар унутрашњих послова Џејмс Клеверли рекао је да ће овај потез ''омогућити пријатељима, породицама и заједницама да се састају дуже'' како би гледали како њихова нација побеђује, преноси Скај њуз.

Правило укључује Енглеску и Велс, док ће Шкотска и Северна Ирска независно донети одлуку.

Овај потез долази након консултација крајем прошле године како би се помогло угоститељској индустрији, која је тешко погођена растућим ценама енергије и кризом трошкова живота.

Предлог о увођењу ове промене наћи ће се данас пред парламентом, како би се обезбедило довољно времена за расправу и усвајање пре почетка турнира.

Влада Велике Британије је раније одгодила затварање пабова за краљевска венчања, краљичин 90. рођендан 2016. године, Светско првенство 2014. и последње финале Еура 2021. године.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара