Читај ми!

Најлепша прича Суперлиге - Раднички 1923 и потенцијални први излет у Европу

Фудбалери Радничког 1923 играју једну од најбољих сезона у историји клуба и представљају најпријатније изненађење овогодишње Суперлиге Србије. Тим поводом је екипа РТС-а присуствовала тренингу крагујевачког тима и имала прилике да поразговара са онима који су најзаслужнији за остварени успех.

На почетку сезоне фудбалери крагујевачког Радничког нису добро закотрљали лопту на терену. Забележили су пет пораза заредом, били на дну табеле и деловало је као да неће остати у Суперлиги.

Међутим, крајем септембра прошле године долази до преокрета. Од тада су остварили 17 победа.

Дефанзивац Мехмед Ђосић рекао је дописнику Бранку Вукашиновићу да је највећи успех екипе заједништво које је остварено у току сезоне.

"Наш највећи успех поред ових тактичких фудбалских ствари, та свлачионица, то заједништво, што сви дишемо заједно и увек смо заједно и једни друге бодримо", рекао је Ћосић.

Крилни фудбалер Матија Глушчевић навео је да екипа у сваком мечу иде на победу, без обзира на противника.

"Атмосфера у тиму је стварно феноменална. Дајемо последњи атом снаге на свакој уткамици, није битно против кога играмо, већ нам је једино битно да победимо", изјавио је Глушчевић.

Штопер Слободан Симовић истакао је да тим мора да настави у истом ритму.

"Морамо да дамо свој максимум, оправдамо то где се сада налазимо, јер свакако нисмо ту случајно", рекао је Симовић.

Велике заслуге за добре резултате иду тренеру Феђи Дудићу који је од доласка у клуб значајно унапредио резултате и игру крагујевачке екипе, а према његовим речима, рецепт за успех је није никаква тајна.

"Предан рад, залагње на тренингу и да имаш увек циљ у животу и да живиш свој сан. Ми од првог дана сањамо и за сада смо на добром путу да после 26. маја будемо тамо где смо планирали", рекао је Дудић.

Сан је пласман у квалификације за европска такмичења. За тако нешто, неопходно је да задрже четврту или пету позицију на табели Суперлиге, али и да добију европску лиценцу од Фудбалског савеза Србије.

Генерални директор клуба Игор Конатар рекао је да очекује лиценцу у наредном периоду.

"У првом кругу нисмо добили, први пут се лиценцирамо у историји клуба и за европска такмичења тако да процедуралне ствари су у питању. Очекујемо у наредних пар дана и ми да је добијемо", рекао је Конатар.

Спортски директор Славко Перовић рекао је да се ради и на побољшању бренда, што је уз добре резултате допринело значајном порасту посете на стадиону "Чика Дача".

"На основу свих ствари које су дешавале ове године можемо доста да побољшамо бренд клуба и фудбала у Крагујевцу генерално, да деца поново почну да се окрећу навијању за Рандички, а не за неке друге клубове", изјавио је Перовић.

Награда за постигнути успех, крагујевачком Радничком свакако би била најављена изградња новог стадиона, што у клубу жељно ишчекују.

среда, 15. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара