Читај ми!

Ирански голман на суду због грљења уплашене навијачице на терену

Голман и капитен иранског Естеглала Хусеин Хосеини позван је на Суд за културу и медије, пошто је загрлио девојку без хиџаба која је бежала од обезбеђења.

Хосеини је заштитнички загрлио девојку, која је услед бежања од обезбеђења истрчала на терен. Тај чин је, међутим, прерастао у обрачун са снагама специјалних јединица.

Након инцидента, капитен ФК Естеглал је кажњен са великом новчаном казном од три милијарде иранских ријала (отприлике 4.500 долара) и једном утакмицом суспензије.

Хосеини је, изражавајући своју одлучност, изјавио да ће платити казну, тврдећи да "за навијачицу Естеглала вреди три милијарде ријала".

Ситуација се интензивирала када је новинска агенција "Фарс", покренула кампању тражећи даље санкције против Хосеинија због његових коментара, што је довело до додатне казне од 300 милиона ријала.

Правни експерти су оценили да би дисциплинске мере против Хосеинија могле бити у супротности са постојећим прописима, јер он није прекршио ниједан закон осим исламског правила о физичком контакту између супротног пола.

Случај је такође поново покренуо расправе о приступу жена стадионима у Ирану, спорно питање које је привукло међународну пажњу и критике.

Упркос сталним напорима Фифе да подстакне укључивање жена на фудбалске стадионе, отпор владе који се позива на "неадекватну инфраструктуру" наставља да ограничава њихово присуство, што доводи само до спорадичних пријема под строгим контролама.

субота, 18. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара