Читај ми!

Белингем у надокнади поново решио Ел Класико - Реал пред титулом

Фудбалери Реал Мадрида победили су након преокрета Барселону резултатом 3:2 у мечу 32. кола Ла Лиге и дошли до 11 бодова предности у односу на највећег ривала који се налази на другом месту.

Реал је на тај начин готово осигурао нову титулу шампиона Шпаније, с обзиром на то да су шансе да испусте предност у наредних шест кола изузетно мале.

Барселона је боље започела меч и повела већ у шестом минуту преко Андреаса Кристијансена. Одлично је Рафиња извео корнер са десне стране, Луњин је лоше проценио лет лопте која га је прескочила и дошла до Данца који је главом спровео у празну мрежу.

Реал је након тога заиграо много боље, што је убрзо и наплатио. Лукас Васкез је прилично лако прошао поред и Жоаа Кансела, наког чега га је оборио млади Пау Кубарси и скривио пенал који је Винисијус у 18. минуту прилично сигурно реализовао и донео Реалу изједначење.

Примљени погодак је међутим размрдао играче Барселоне који су преузели иницијативу и направили неколико добрих прилика, од којих је најбоља била она у 28. минуту.

Након новог корнера, Ламин Јамал је одлично реаговао на првој стативи и спољном упутио ударац који је Луњин зауставио, али се чинило да је лопта већ прешла гол-линију и да је Барса дошла до новог вођства, Међутим, како у Шпанији не постоји технологија која би судијама сугерисала када лопта пређе гол-линију, главни арбитар се консултовао са ВАР собом и поништио погодак.

До краја полувремена гости су имали још неколико прилика, али се резултат није мењао.

У наставку је опао темпо меча, те је и прилика било мање, све до 69. минута када је Барса поново повела.

Јамал је упутио оштар центаршут у петерац, а Феран Торес својом кретњом збунио Луњина који је одбио лопту право на ногу резервисти Фермину Лопезу коме није било тешко да погоди мрежу ривала.

Међутим, Реалу је било потребно само четири минута да одговори. Винисјус је одлично центрирао са левог бока, Кансело засапо на другој стативи, а Васкез то искористио и поравнао резултат.

Имао је након тога велику шансу да преокрене, али је Винисијус након феноменално истрчане контре са само пар метара шутирао право у Тер Штегена.

Реал је био офанзивнији до краја, иако је Барси победа била потребнија, што му се поново исплатило.

Поново је Кансело лако дозволио центаршут који је прошао кроз цео шеснаестерац и дошао до човека који се ове сезоне својим голом већ решио један Ел класико.

Дочекао је спремно Џуд Белингем нови Васкезов пас и закуцао га изнад немоћног Тер Штегена за свој нови одлучујући гол против Барсе, нову победу и три бода, али и титулу шампиона Шпаније коју од Реала дели само неколико кола.

Ел Класику је присуствовао и најбољи тенисер света Новак Ђоковић који је меч посматрао из Реалове ложе.

Распоред и резултати 32. кола Ла Лиге:

Петак:
Атлетик Билбао - Гранада 1:1

Субота:
Селта - Лас Палмас 4:1
Рајо Ваљекано - Осасуна 2:1
Валенсија - Бетис 1:2
Ђирона - Кадиз 4:1

Недеља:
Хетафе - Реал Сосиједад 1:1
Алмерија - Виљареал 1:2
Алавес - Атлетико Мадрид 2:0
Реал Мадрид - Барселона 3:2

Понедељак:
Севиља - Мајорка 21.00

петак, 03. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво