Читај ми!

Сергеј Барбарез нови селектор репрезентације Босне и Херцеговине

Сергеј Барбарез именован је за новог селектора фудбалске репрезентације Босне и Херцеговине и у наредне четири године биће стратег националног тима ове земље.

Барбарез је именован за новог селектора на седници Извршног одбора Фудбалског савеза Босне и Херцеговине, а функцију директора репрезентације обављаће Емир Спахић.

Барбарез ће наследити Сава Милошевића који је недавно раскинуо сарадњу са Фудбалским савезом БиХ.

Председник Вицо Зељковић је у уводном обраћању нагласио да је именовање Барбареза и Спахића важан потез за фудбал у Босни и Херцеговини.

"Овде су две истинске легенде, два велика имена и срећни смо што смо успели да пронађемо заједнички језик и договоримо да у наредне четири године изађемо пред спортску јавност и са репрезентацијом урадимо добре ствари. Желим да искажем задовољство што смо и поред несугласица из прошлости, које су биле вербалне и у виду коментара и селектора и мене, да смо сели за сто и људски се договорили. Видели смо шта су изазови репрезентације и како да делујемо како би фудбал кренуо бољом путањом“, навео је Зељковић.

Сергеј Барбарез је истакао задовољство због доласка на селекторску позицију.

"Сигурно велика ствар за мене. Надам се да ће бити и за савез, али и за репрезентацију. Долазим са великом жељом и поносом. Било би некоректно коментарисати прошлост. Држимо се онога што имамо као визију. Следићемо наш пут. Будите уверени да ће то бити 100 посто коректно. Старији који ме знају, знају како то иде. Сигурно имамо визију, која ће се мало разликовати од досадашњих. Имамо потребу да неке ствари мало промијенимо, улепшамо са неким новим погледима. За то је створена та екипа око нас. Идемо само као тим", истакао је нови селектор БиХ.

Емир Спахић је прокоментарисао да се договор са Фудбалским савезом Босне и Херцеговине брзо догодио и одиграо.

"Ја ћу себи узети мало времена да се ово све слегне и да на миру искоментаришем новонасталу ситуацију. Ићи ћемо плански, у договору, па ћемо видети како ће то изгледати. Надам се да ћемо ову прву годину зграбити нешто бодова и победа, то ми је заиста жеља. Велики противници, велике репрезентације нас очекују, треба тражити имена која ће моћи носити ову репрезентацију на раменима у следећем периоду", рекао је Спахић.

Сергеј Барбарез је рођен 17. септембра 1971. године у Мостару. Током играчке каријере наступао је за Вележ из Мостара, Хановер, Унион Берлин, Ханса Росток, Борусију Дортмунд, Хамбургер и Бајер Леверкузен. За репрезентацију Босне и Херцеговине наступао је у периоду од 1998. до 2006. године, на 47 наступа постигао је 17 голова.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво