Читај ми!

Борусија дочекује Атлетико Мадрид - чекање од 11 или седам година ће стати

Фудбалери Борусије Дортмунд и Атлетико Мадрида играју реванш меч четвртфинала Лиге шампиона. Утакмица почиње од 21.00 на "Сигнал Идуна арени", а гости из Мадрида имају предност 2:1 из претходног дуела. Ток утакмице можете да пратите из часа у час на нашем порталу.

Борусија дочекује Атлетико Мадрид - чекање од 11 или седам година ће стати Борусија дочекује Атлетико Мадрид - чекање од 11 или седам година ће стати

Jош од врхунца ере Јиргена Клопа у сезони 2012/13, Борусија се није домогла полуфинала Лиге шампиона, нити осталих европских такмичења. Атлетико на долазак међу четири најбоља чека седам година. 

"Јорганџије" су одрадиле добар део посла победом у првом дуелу 2:1, али управо тај један примљени погодак улива наду немачком тиму у могући преокрет.

Нажалост, стрелaц јединог поготка за Борусију у том дуелу Себастијан Алер је под знаком питања пошто је угануо проблематичан скочни зглоб у дуелу са имењаком из Менхенгладбаха. Под знаком питања је и Џејдон Санчо због болести

Главни адут је свакако предност домаћег терена. Милан и ПСЖ су се враћали тек са једним бодом, а Њукасл са нулом. ПСВ је у осмини финала поражен са 2:0.

Славље на гсотовању у Менхенгладбаху 2:1 у мечу Бундеслиге доноси дозу самопоуздања пред меч сезоне, као што ће бити и сваки наредни у Лиги шампиона с обзиром да се грчевито боре за прва четири места на табели првенства и сигурно учешће у европској елити наредне године.

Пенали довели Атлетико у четвртфинале, без важних "шрафова"

Атлетико је био солидан на гостовањима у групној фази са два ремија и победом у конкуренцији Лација, Фејенорда и Селтика. У нокаут фази су доживели минималан пораз на "Ђузепе Меаци" од Интера, па су се "провукли" на свом терену после пенала.

Славље 3:1 над трећим тимом Примере Ђироном и саставу Дијега Симеонеа доноси разлог за самоувереност пред реванш.

Не могу да се уздају у нападача Мемфиса Депаја због повреде и стрелца другог гола са првог сусрета Самјуела Лина због нагомиланих картона.

У три претходна сусрета ове две екипе је увек славио домаћин. Тек једном су се састали на "Сигнал Идуна арени", баш у првом међусобном окршају, у сезони 2018/19, кад је Борусија славила са 4:0.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво