Читај ми!

Барселона брани гол предности из Париза - одморни ПСЖ се нада преокрету

Фудбалери Барселоне дочекаће ПСЖ у другом мечу четвртфинала Лиге шампиона. Утакмица почиње у 21.00, а најважније детаље и промену резултата можете пратити на нашем порталу.

Барселона брани гол предности из Париза - одморни ПСЖ се нада преокрету Барселона брани гол предности из Париза - одморни ПСЖ се нада преокрету

Пре нешто мање од недељу дана на "Парку принчева" две екипе су одиграле веома интензиван и узбудљив меч, нарочито у другом полувремену, а резултат са којим Парижани путују у Шпанију гарантује одличан реванш.

Имала је Барса предност у првом полувремену понајвише захваљујући несигурном Донаруми, али је ПСЖ успео да за само неколико минута игре у наставку преокрене.

Играла је екипа Луиса Енрикеа одлично у првих петнаестак минута другог полувремена, али је пропустила неколико прилика да реши меч, што је Барселона знала да казни.

Ћави је показао да итекако има дара за тренерски позив увођењем Педрија и Кристијансена чији су потези донели гостима преокрет и минималну предност пред реванш.

Килијан Мбапе, од ког се много очекивало у завршници такмичења, одиграо је једну од најслабијих партија ове сезоне, а за то је умногоме био заслужан млади штопер Барселоне Пау Кубарси.

Ла Масијин дипломац који има само 17 година из меча у меч привлачи све више пажње својим играма и делује да је Барселона пронашла штопера за будућност.

Када су мечеви у домаћим шампионатима у питању, Барселона је у суботу минималним резултатом савладала Кадиз, а стрелац је био Жоао Феликс.

ПСЖ са друге стране није имао обевеза током викенда, тако да су Енрикеови изабраници имали знатно више времена за одмор и припрему утакмице, што ће им бити од велике користи у покушају да тријумфално напусте Шпанију.

Барса се нада Ћавијевом тријумфалном одласку

Шпански шампион већ десет година чека на нови трофеј Лиге шампиона, а толико је прошло и откако су играли последње финале.

Велики број несрећних и историјских пораза стало је у тих десет година, а није велик број оних који верују да би Барселона ове сезоне могла да направи изненађење и освоји шесту титулу шампиона Европе.

Међутим, попут свог противника, Барсу такође очекује одлазак важног појединца на крају сезоне, што би могло додатно да мотивише играче у покушају да обезбеде савршен поклон за опроштај.

За разлику од Мбапеа, Ћави је јавно саопштио одлуку да ће напустити кормило екипе када се сезона заврши и оставио велики проблем спортском сектору који ће морати да пронађе наследника.

Додуше, није шпанска екипа одушевила играма ове сезоне. Успели су након доста времена и великог броја киксева да се домогну другог места у првенству и сва је прилика да ће остати иза водећег Реала.

Групу са Антверпеном, Шахтојом и Портом јесу завршили на првом месту, али су забележили чак два пораза уз неколико веома бледих издања.

Осмина финала им је донела сусрет са Наполијем, који је успео да остане непоражен на домаћем терену, али је у реваншу Барса одиграла одличан меч и прошла даље.

Упркос потешкоћама, у које спада и велики број повреда, Барселона је подигла форму пред завршницу Лиге шампиона, због чега би реванш са подједнако добро расположеним ПСЖ-ом требало да представља прави спектакл.

ПСЖ жели трофеј пре одласка Мбапеа

Селидба прве звезде француског тима у Мадрид наредне сезоне сада делује у потпуности извесно. Осим таблоида који су годинама најављивали Мбапеов прелазак у Шпанију и реномирани светски медији више немају сумње у исход ког су се у Паризу прибојавали.

Управо је то разлог због ког многи аналитичари сматрају да ће ПСЖ ове сезоне имати последњу изгледну шансу да дође до прве титуле првака Европе, макар када је у питању блиска будућност.

Екипи из главног града Француске то није успевало ни када су имали значајно квалитетније саставе, а одлазак убедљиво најбољег играча значајно ће смањити квалитет тима за наредну сезону, ко год био замена за француског репрезентативца.

Ипак, ПСЖ се налази у доброј форми и са великим самопоздањем улази у меч са старим знанцем. Нису поражени од новембра претходне године, када их је надиграо Милан и очекује се да ће без проблема освојити нову титулу шампиона Француске.

То ће им омогућити да се у потпуности фокусирају на Лигу шампиона, до чијег су четвртфинала дошли уз доста муке.

У "групи смрти" са Њукаслом, Миланом и Борусијом из Дортмунда успели су да у последњем колу са другог места прођу даље, да би им жреб био поприлично наклоњен доделивши им Реал Сосиједад као ривала у осмини финала.

Нису се Парижани прославили у два сусрета са баскијском екипом, али су успели да забележе две победе и продуже сан који никако да се претвори у јаву.

понедељак, 29. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво