Читај ми!

Голац: Пре бих гледао цвеће и природу, него српски фудбал

Легендарни југословенски фудбалер и први интернационалац са ових простора у енглеском фудбалу Иван Голац прокоментарисао је стање у српском фудбалу, са посебним освртом на струку.

Голац је упоредио фудбалске тренере са професорима у школама.

"Никад нисмо имали озбиљне дискусије на пољу струке. Наше струке нема, нестала је. Као што у школама немате добре наставнике. Какви ће то бити ђаци? Многи вредни и паметни људи су се временом на свим нивоима", рекао је Голац у подкасту "Wish&Goаl".

"Ми, на овим просторима, смо дар Божији, али никад нисмо знали да од фудбала направимо индустрију. Фудбал је морао да буде наша највећа индустрија. Југославија је била мала земља у односу на Аргентину, Бразил, Енглеску, али смо били највећи извозници фудбалера на планети. Шта то говори? Наши простори су неисцрпни. Нажалост, организација је кључ свега", наставио је Голац.

Некада велики ас и тренер Партизана, бивши играч бројних енглеских клубова, признао је да га домаћи фудбал не занима.

"Врло мало гледам наш фудбал. Време ми је јако драгоцено. Паметније је прочитати нешто, седети у природи, слушати птице и уживати у зеленилу и цвећу. Све што покушавамо, радимо на неприродан начин. 'Дерби' је сада обична утакмица. Он је био нешто друго, за њега се живело месец дана", истакао је Голац.

Проблем рада и струке је појаснио на конкретним примерима.

"Тренера Чукаричког смене после четири, пет кола, а други тренер промени пет клубова за сезону. Какве су то управе, ко тамо ради? Како ту да дође до континуитета?", истакао је Голац.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво