Читај ми!

Атлетико одолео Борусији и с голом вишка путује у Дортмунд

Фудбалери Атлетико Мадрида савладали су на свом терену Борусију из Дортмунда 2:1 у првом мечу четвртфинале Лиге шампиона.

Атлетико одолео Борусији и с голом вишка путује у Дортмунд Атлетико одолео Борусији и с голом вишка путује у Дортмунд

Након лошег почетка у првом полувремену, Борусија се у другом вратила и заиграла доста офанзивније. Иако је екипа из Дортмунда могла да прими више од два гола, пораз од 2:1 значи да у Немачкој у реванш утакмици имају реалну шансу да прођу у наредну рунду.

Статистички гледано, барем када је реч о поседу лопте делује да је Алтетико био у подређеном положају, међутим посед од 36 одсто не говори довољно о игри Мадриђана.

Тим Дијега Симеонеа је у већем делу контролисао игру. Поготов након првог полувремена када је Атлетико има два гола предности. Ипак, два различита полувремена у игри домаћих су се одразила и на резултат који је свакако могао бити убедљивији.

Атлетико је на овом мечу потврдио да је непобедив на свом терену у Лиги шампиона. 

Ток утакмице, Гризман најбољи на терену

Нападач Атлетико Мадрида Антоан Гризман изабран је за играча утакмице. Готово сваки додир с лоптом користио је да проигра саиграче. Диктирао је темпо, асистирао је и био веома добар испред лопте у дефанзиви.

Атлетико је можда помало и изненађујуће утакмицу започео офанзивно. Агресивним приступом тим из Мадрида је већ у четвртом минуту стигао до гола, након претходне грешке голмана Грегора Кобела и Ијана Матсена. Лоша процена приликом додавања двојице поменутих из Борусије дозволила је прилику Родригу де Полу који је био изузетно концентрисан да дође до лопте и без много размишљања да постигне водећи гол.

Игра Борусије је у првом делу била јакон конфузна. То се огледало у константим нападима домаћих фудбалера. Није било могућности да тим из Дортмунда примири игру, нервозно су пратили противнике и често остављали простор између везног реда и задње линије, што су играчи Атлетика добро користили.

Још једна грешка се догодила на страни Дортмунда у 32. минуту. Неспоразум око испуцавања лопте између Ника Шлотербека и Матса Хумелса, резултирала је голом Себастијана Лина.

До краја првог дела игре није било већих узбуђења, Атлетико је контролисао игру и с великом предношћу је окончано прво полувреме четвртфинала у Мадриду.

Екипа Борусије је променила приступ у другом полувремену. Заиграла је офанзивније, директније с лоптом и без великом компликовања на средини терена. Ипак, Атлетико се чврсто бранио, сабирао је редове у шеснаестерцу и дисциплиновано пратио противнике.

Спорадичне акције Борусије биле су повремена претња Атлетику да резултат може да се промени, међутим у тренуцима када су домаћи желели да потпуно умире игру, догодио се гол Себастијана Алеа који је ове сезоне до меча у Мадрида у Лиги шампиона одиграо само три утакмице и на терену укупно провео 20 минуту. 

У прво правој шанси, у 82. минуту Але је матирао Јана Облака и смањио заостатак. 

У финишу утакмице, Борусија је била одлучнија, конкретнија, али у изостали голови. Покретачку енергију Дортмунду донео је Џејми Гитенс који је на терен крочио у 73. минуту. Покушавао је Енглез соло продорима, па и шутем у 87. минуту када је лопта окрзнула пречку да запрети Алтетику. У последњем минуту забележен је напад Јулијана Бранта кога су пречка и статива, тачније место где се оне спајају, спречиле да постигне изједначујући погодак.

Ипак, Атлетико с голом вишка путује у Дортмунд.

На основу приказане игре тимова, нема сумње да ће утакмица у Дортмунду бити спектакл, реванш је на програму 16. априла.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво